Rydén tillbaka som en av matchvinnarna: "Mycket är sig likt"

En lyckad återkomst. Det blev det verkligen för Tomas Rydén. Den tidigare målvaktshjälten i Vimmerby var en av matchvinnarna för Oskarshamn i derbyt.
– Det var lite surt att inte få hålla nollan, men det viktigaste var ändå att vi fick med oss tre poäng, sa han efter 3–2-segern mot sin tidigare klubb.

Tomas Rydén såg länge ut att hålla nollan i derbyt mot Vimmerby.

Tomas Rydén såg länge ut att hålla nollan i derbyt mot Vimmerby.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-10-16 22:49

Det var nästan fyra år sedan som Tomas Rydén lämnade Vimmerby Hockey. Och han hade inte vara tillbaka i ishallen förrän nu.

– Nej, jag har inte varit här sedan jag lämnade VH. Men det var väldigt roligt att komma tillbaka. En speciell känsla. Mycket är sig likt. Flera av spelarna i laget är ju kvar och mycket folk runtomkring som man känner, sa Rydén som var snabb med att kryssa i mötet med VH i kalendern när spelschemat kom.

Att han dessutom fick förtroendet mellan stolparna förhöjde kvällen ytterligare. Och Rydén bjöd på storspel i "Tigerkulan" än en gång.

– Jag kommer upp i den nivå som jag vill vara på. Jag fick en hel del att göra i andra perioden när vi låter Vimmerby ta över. Sedan var det ändå rätt lugnt i tredje fram till slutet. Då blir vi lite passiva igen.

undefined
Tomas Rydén fick pris som bästa bortaspelare.

Ja, för istället för att få hålla nollan fick målvakten vittja nätet två gånger om innan det var över.

– Det är klart att det blir lite darr när de får in en puck och VH gör det bra på sitt vis och vaskar fram chanser. Det var ändå skönt att vi kunde hålla undan och få med oss tre poäng.

Vad säger du om VH:s spel och möjligheter att klara i Hockeyallsvenskan?

– De gör det minst lika bra som många av de andra lagen som krigar i botten. Jag kan absolut se att de klarar sig kvar om de hänger i hela vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!