Rydén: "Vi kommer bli att räkna med även nästa säsong"

Då var det klart. Vimmerby Hockeys målvaktsuppsättning säsongen 20/21 kommer att bestå av Gustav Bågenvik och Tomas Rydén. Den sistnämnde valde att skriva på för ytterligare ett år med VH – trots att han flaggade för att lämna. "Det kändes inte riktigt rätt i magen", säger Rydén.

Tomas Rydén berättar om sitt beslut att förlänga med Vimmerby Hockey.

Tomas Rydén berättar om sitt beslut att förlänga med Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-05-11 15:45

Många trodde nog att Tomas Rydén skulle vara förlorad för Vimmerby Hockey inför den kommande säsongen. Karlstadskillen har gjort två succésäsonger i VH och uttryckte efter den senaste en önskan om att spela i Allsvenskan. 

Efter många om och men bestämde han sig till sist för att stanna och satsa vidare med Vimmerby Hockey i division ett istället. Snacka om glädjebesked för alla i och runt VH.
– Jag bestämde mig under veckan som gick. Jag vill fortsätta på den här resan jag började på när jag kom hit, säger 26-årige Tomas Rydén.
 

En resa som kunde – och kanske också borde – ha slutat på ett betydligt bättre sätt för några månader sedan. Då var han och hans VH bara en seger ifrån kvalserien till Allsvenskan. Sedan tog coronapandemin fart och satte stopp för allt. Nu blir det istället ännu en säsong i Hockeyettan.
– Vi har gjort klart med en bra tränare och fått in några nya ansikten som gjort bra ifrån sig tidigare. Vi kommer bli att räkna med även nästa säsong, säger Rydén bestämt.
Varför blir det inte spel högre upp för din del?
– Det finns ofantligt många målvakter där ute till att börja med. Sedan måste det också kännas rätt i magen om man ska spela högre upp, som jag tidigare sagt. Just nu kändes det inte riktigt rätt i magen. Det gjorde det däremot med VH och det är en resa jag vill vara med på.

Det kan argumenteras för att VH kommer ha den kanske bästa målvaktsuppsättningen i Hockeyettan nästa säsong. Tomas Rydén och nyförvärvet från Grums IK, Gustav Bågenvik, är två högklassiga burväktare. Konkurrensen om förstaplatsen i målet kommer vara stenhård.
– Jag är en sådan som absolut trivs och mår bra av konkurrens. Det är så det ska vara och jag tror också att det höjer hela laget i förlängningen, avslutar Rydén.

VH 20/21

Spelare: Tomas Rydén (förlängning), Oskar Lindgren (ny från Kallinge/Ronneby), Jonathan Augustin (ny från Nybro Vikings), Oskar Carlsson (förlängning), Jonas Nyman (ny från Skövde IK), Gustav Bågenvik (ny från Grums IK), Oliver Kempainen (förlängning), Max Popovic (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Anton Carlsson (förlängning). 

Tränare: Phil Horsky (förlängning).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!