Ryfors om succén: "Hårt jobb"

Förra säsongen gjorde han sex mål på 52 matcher. Efter segermatchen mot Luleå – 2–1 efter straffar – har Simon Ryfors denna säsong redan nått 15 och ligger tvåa i skytteligan. –Det kommer tack vare mycket hårt jobb och en vilja att bli bättre, säger genombrottsmannen.

Simon Ryfors. Arkivbild.

Simon Ryfors. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2021-01-05 22:35

Han kom från Hanhals juniorverksamhet till Rögle BK och gjorde 2015 sin första match för A-laget. De senaste två säsongerna har han sedan haft en gjuten plats laget och spelat i stort sett varje match.

Men trots det var det inför pågående säsong inte många som trodde att Simon Ryfors skulle vara bland ligans mest pålitliga poängplockare.

"Riktigt roligt"

När han med ett rappt skott kvitterade mot Luleå innebar det att forwarden registrerade sin 27:e poäng för säsongen. I serieledande Rögle har bara Daniel Zaar gjort fler och när det kommer till mål så är det bara Leksands Peter Cehlarik som varit vassare (17).

– Även om jag inte tidigare har varit den där avslutaren så är det något jag alltid strävat efter, det är riktigt roligt, säger han.

– Det är många faktorer som gör det. Det har varit flera år då jag sett och lärt, och jag känner att jag utvecklats hela tiden. Den här säsongen så dök det upp en plats när Ted Brithén stack och jag kände mig riktigt mogen och sugen på att ta den platsen. Jag ville visa att jag kunde ta en topproll i laget och i ligan.

Större självförtroende

Under sina senaste fyra SHL-säsonger hade Ryfors noterats för fem, två, tre och sex mål.

– Jag får spela mycket och då får man självförtroende. Rollen har blivit bättre för varje säsong, jag kände att jag utvecklades mycket under andra halvan av förra säsongen men var lite förhastad i mina avslut och saknade kylan, säger 23-åringen som hyllas för sina framsteg av tränaren Cam Abbott.

– Alla kan se hur bra han är. Han har blivit snabbare, starkare och en spelare som gör skillnad.

Straffsegern över Luleå innebar att Rögle återtog serieledningen i SHL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!