Rysarmatch mellan LHC och FBK

Första matchen mellan LHC och Färjestad beskrevs på förhand som en nyckelmatch. Det märktes att första kampen betydde mycket för båda lagen. Matchen tvingades till förlängning efter att Fredrik Emvall satt 3-3 i slutet av sista perioden.

LHC förlorade med 3-4 mot Färjestad efter sudden death. Ratislav Stana i LHC-kassen borde kanske ha tagit det avgörande målet, som såg billigt ut. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2007-03-22 07:23

- Känns som en ganska jämn match. Det känns också som om de mattats lite så jobbar vi på som vi gjort på slutet så kan det bli bra, trodde Magnus Johansson inför tredje perioden.
- 3-1 speglar inte matchbilden. Vi måste göra mål på våra chanser, tyckte Janne Karlsson.
Men det var gästerna som skapade mest i inledningen av slutakten. Färjestad var riktigt nära att sätta spiken kistan ett flertal tillfällen, men Rastislav Stana höll kvar LHC i matchen. Stana bjöd på den ena efter andra viktiga räddningen. Efter Ivan Majevskis reducering till 2-3 växte första semifinalmatchen ut till en rysare. Mitt i den stod Stana stabilt. Och framåt kunde Fredrik Emvall lägga in kvitteringspucken efter ett försvarsmisstag. Det behövdes en förlängning för att skilja lagen åt.
Där avgjorde Färjestad genom Christian Söderström efter två minuter. 1-0 till FBK.