Så är läget hos VH:s motståndare

Här är en varning till Vimmerby Hockey inför kvällens match: ”Vi är betydligt bättre än vad tabellen visar”, säger Halmstads tränare Fredrik Johansson.

VH har tre raka segrar inför matchen mot tabelljumbon Halmstad.

VH har tre raka segrar inför matchen mot tabelljumbon Halmstad.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-10-24 12:00

Halmstad Hammers har haft en hemsk start på säsongen – med tio raka förluster. Inför den elfte omgången skiljer det hela 19 poäng mellan Halmstad och Vimmerby.

Ikväll möts lagen. Och som ni förstår är VH storfavorit.

– Visst är det så. Men vi känner oss inte slagna på förhand. Rätt dag kan vi slå alla lag i den här serien, säger Fredrik Johansson.

Hur ser du på säsongsinledningen?

– Vi har gjort flera bra matcher, men inte fått den utdelning som vi förtjänar. Fyra av matcherna har gått till förlängning. Dessutom har vi åkt på flera uddamålsförluster.

– Självklart är det lite jobbigt. Förlusterna tar på psyket. Men jag är inte orolig. Det hade varit skillnad om vi fått stryk med 8–1 hela tiden. Nu är det jämnt i nästan varje match. Bland annat pressade vi Nybro till straffar i den senaste hemmamatchen.

Fredrik Johansson beskriver Halmstad som ett ungt och hårt arbetande lag.

– Förra säsongen hade vi en superfemma som öste in poäng. Den här säsongen är det ett jämnare lag.

Dina tankar om Vimmerby?

– De har många skickliga spelare. Inte minst Martin Pärna. Det är en fantastiskt duktig kille som tog ett jättekliv hos oss förra året. Vi måste ligga tätt på honom, säger Fredrik Johansson innan han skämtsamt tillägger:

– Alla spelare i laget är sugna på att köra över Pärna, haha.

VH-tränaren Phil Horsky säger så här inför kvällens möte mot tabelljumbon:

– Det blir en mental utmaning för oss. Om vi följer vår matchplan kommer vi vinna. Men det är ingen enkel match. Halmstad är ett energilag som har gjort det svårt för flera motståndare i säsongsinledningen.

Forwarden Christian Blomqvist är skadad och missar matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!