Så är läget i Västervik

Den för oss i media så heta silly season är i full gång. Vi har hittills betat av en tränarjakt, fått stryka – och checka av – en del rykten. Och än är den givetvis långt ifrån över. VIK:s trupp börjar så sakteliga ta form. Vår Västerviksreporter Jonathan Åhman går här igenom truppen i dagsläget samt kika lite smått på övriga lags värvningståg. Såklart kommer även en ranking över hela seriens hetaste nyförvärv såhär långt. Håll till godo!

Den för oss i media så heta silly season är i full gång. Vi har hittills betat av en tränarjakt, fått stryka – och checka av – en del rykten.

Den för oss i media så heta silly season är i full gång. Vi har hittills betat av en tränarjakt, fått stryka – och checka av – en del rykten.

Foto:

Ishockey2017-05-10 12:50

Målvakter:
MV 1: Vakant. Jonas Fransson bör bli den målvakt som är uttalad etta. Det kan vi vara säkra på, om han förlänger.
MV 2: Viktor Östlund. Ny från Nybro. Inga konstigheter. En kalasersättare till Ludvig Engsund. Billig, ambitiös och utvecklingsbar.

Backpar:
Första: Andreas Frisk – vakant. Här behöver VIK få in en toppback.
Andra: Emil Wahlberg – vakant. Här räknar jag kallt med att Oskar Drugge fyller en tung backplats.
Tredje: Joakim Englund – vakant. En plats som skapad åt Erik Gustafsson. Tror också att han kommer att presenteras här, så småningom.
Fjärde: Tobias Björklund – vakant. Föreslår och antar att det blir ett lån från LHC här.

Kedjeformationer:
Första: Vakant – Dan Pettersson – Joacim Hedblad. Forwardsplatsen i förstakedjan kommer med största sannolikhet att tas av Victor ”26” Öhman. En fullgod förstalina.
Andra: Vakant – Vakant – Christopher Fish.  Här är kanske de största luckorna att fylla, bortsett från toppbacken. Mats Fröshaug har jag räknat bort. En Jörgen Karterud till vänster och en pudelklok center däremellan klingar väl. Pierre Gustavsson skulle kunna greja en roll här uppe.
Tredje:  Patrik Blomberg – Pierre Gustavsson – Vakant. – Finns säkert spelare i truppen som kan ta en roll här, men hur man än vrider och vänder på det behöver man få in en ytterforward av Calle Åsell–klass.
Fjärde: Viktor Lindell – Emil Georgsson – Mattias Elfström.  Jobbig kedja att möta. Samtliga kan flytta upp ett pinnhål men det är nog inte supervågat att gissa att skissen ser ut såhär.

De spelare från fjolårstruppen, med VIK–kontrakt, som vi fortfarande inte fått bekräftad klubbadress på är alltså:
Jonas Fransson – räknar med att han blir kvar.
Oskar Drugge – samma här, en flytt känns avlägset.
Erik Gustafsson – trivs nog för bra för att lämna. Sägs ha nobbat rivalen IK Oskarshamns bud.
Mats Fröshaug – sägs att VIK är osäkra på hans skadestatus och därför väljer att inte gå vidare. Lägger in en liten, liten brasklapp här.
Jörgen Karterud – indikationer finns på att han blir kvar. Allsvenskan blir det med stor sannolikhet, men kanske får ett bättre kontrakt i annan klubb?
Jacob Tenemyr – beslut ska fattas inom kort. Tror han får kontrakt och lånas ut för att kunna kallas tillbaka vid behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!