Så är läget i Vimmerbylaget inför avgörandet

Fokuserade spelare med gott om kräm kvar i benen. Det är det samlade intrycket från Vimmerby Hockeys sista träning inför den avgörande matchen mot Nybro på söndag. "Det är sådana här matcher man vill spela", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

På söndag avgörs den sista bataljen mellan Vimmerby och Nybro.

På söndag avgörs den sista bataljen mellan Vimmerby och Nybro.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-25 13:40

Med fyra tuffa matcher mot Nybro i kroppen inom loppet av en vecka ligger det nära till hands att tro att VH-spelarna känner sig lite möra. Det var inget som Vimmerbytränaren Hampus Sylvegård märkte av på lördagsförmiddagens träning.

– Nej, spelarna såg pigga ut på träningen och har återhämtat sig väl, säger han.

Hur är stämningen inför den avgörande matchen?

– Jag tycker att spelarna är lagom sansade och lugna. De är fokuserade, men samtidigt finns glädjen där som den ska. Det ska bara bli kul att ta sig an den här uppgiften. Både som spelare och ledare är det sådana här matcher man vill spela.

Ett litet orosmoln efter senaste matchen i torsdags var att viktige backen William Alftberg fick kliva av efter en smäll i den tredje perioden. På den fronten ger Sylvegård lugnande besked.

undefined
William Alftberg åkte på en skada och tvingades utgå i senaste matchen mot Nybro.

– Han är tillgänglig för spel på söndagen och det är ingen annan i truppen som jag räknat bort heller, säger Sylvegård som väljer att inte avslöja några detaljer kring hur han tänkt formera laget.

Kommer ni att ladda upp på något särskilt vis?

– Nej, vi kör på som vanligt med de rutiner vi har. Vi samlas och tar bussen ner till Nybro på söndag.

Det står redan klart att laget får sällskap av minst en busslast supportrar till matchen. Något som Sylvegård uppskattar.

– Våra supportrar har hjälpt oss mycket så jag är glad att vi får den uppbackningen igen.

På söndag avgörs det alltså om Vimmerby Hockey ska ta det historiska klivet och nå kvalserien till Hockeyallsvenskan för första gången. Den femte och avgörande matchen mot Nybro sänds direkt på www.vimmerbytidning.se. Det är nedsläpp klockan 16:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!