SÄ Àr lÀget i Vimmerby Hockey

Silly Season pĂ„gĂ„r för fullt. HĂ€r Ă€r en lĂ€geskoll med Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson – som har mĂ„nga bollar i luften just nu.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-04-23 21:30
Till att börja med: Vad Àr det för status pÄ trÀnaren Phil Horsky?

– Det spĂ„ret lever i allra högsta grad. Vi hoppas fortfarande pĂ„ Phil. Vi snackade sĂ„ sent som i gĂ„r (mĂ„ndags). Vi Ă€r vĂ€ldigt Ă€rliga mot varandra. Han vet att vi har kontakt med andra potentiella trĂ€nare, medan vi vet att han har kontakt med andra klubbar. Det Ă€r inga konstigheter, sĂ€ger Morgan Persson.

Hur mÄnga andra trÀnarspÄr jobbar ni med i det hÀr lÀget?

– Utöver Phil har jag kontakt med tre tĂ€nkbara huvudtrĂ€nare. Vi vill sjĂ€lvklart att det ska bli klart sĂ„ fort som möjligt, men det viktigaste Ă€r att det blir rĂ€tt. Vi fĂ„r se om det dröjer en, tvĂ„ eller kanske tre veckor till.

Elva spelare har kontrakt över nÀsta sÀsong. Vad tycker du om lagbygget hittills?

– Det kĂ€nns jĂ€ttebra. För att vara den 23 april tycker jag att vi ligger bra till. Vi har fĂ„tt in flera duktiga spelare i truppen. Fridh Ă€r en duktig forward, WalldĂ©n kommer utmana RydĂ©n om förstaplatsen i mĂ„let och den nye backen frĂ„n Dalen, Edwin Johansson, har precis de egenskaperna som vi har sökt hos en defensiv back.

Kommer det hÀnda nÄgot mer den hÀr veckan?

– Jag hoppas det. Eventuellt kommer vi presentera en eller tvĂ„ spelare inom de nĂ€rmaste dagarna. Vi vĂ€ntar pĂ„ besked frĂ„n nĂ„gra spelare i den befintliga truppen, samtidigt som vi har kontakt med potentiella nyförvĂ€rv. Det Ă€r en intensiv period. Precis som det ska vara.

Är det nĂ„gra spelare som ni har rĂ€knat bort?

– Harlestam och NĂ€sĂ©n Ă€r avskrivna. Det Ă€r inget att hymla om. Även om de inte har presenterats av nĂ„gon klubb Ă€n rĂ€knar vi med att de kommer spela högre upp nĂ€sta sĂ€song.

Enligt uppgift till vĂ„r tidning Ă€r poĂ€ngkungen MĂ„ns Carlsson klar för en allsvensk klubb. Är det nĂ„got du kan bekrĂ€fta?

– Nej, men jag har ocksĂ„ hört det ryktet. Man kan vĂ€l sĂ€ga sĂ„ hĂ€r: just nu rĂ€knar vi inte med MĂ„ns. Vi jobbar vidare med andra spĂ„r. Skulle det dĂ€remot inte bli nĂ„got allsvenskt kontrakt Ă€r han jĂ€ttevĂ€lkommen att fortsĂ€tta i Vimmerby. Det vet han om. Sedan tidigare har MĂ„ns fĂ„tt ett kontraktsförslag av oss.

Hur blir det med finlÀndarna?

– Fomin erbjöds inget nytt kontrakt. Salminen Ă€r ocksĂ„ bortrĂ€knad, Ă„tminstone för tillfĂ€llet. DĂ€remot vill vi behĂ„lla Kauppila. Men jag tror att han tittar pĂ„ nĂ„got högre Ă€n division ett. Jag har i alla fall fĂ„tt det intrycket av hans agent. Kauppila har ocksĂ„ en speciell familjesituation med fru och barn hemma i Finland. Det skulle vara en om bonus om vi lyckas behĂ„lla honom, sĂ€ger Morgan Persson.

* Utöver de nÀmnda spelarna Àr det klart att Ludvig Jardeskog (Karlskrona), Jonathan StÄlberg (inget kontrakt) och Jacob Isaksson (slutar) lÀmnar VH.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!