Så borde VIK spela: "Finns platser att slåss om"

En månad har gått sedan förra rapporten kring VIK:s pågående lagbygge. Här är styrkorna och luckorna i dagsläget.

Två platser återstår att fylla innan VIK-båset är klart.

Två platser återstår att fylla innan VIK-båset är klart.

Foto: Foto: Magnus Media

Ishockey2020-06-08 14:56

Det har faktiskt hänt en del sedan den 8 maj, då Sporten senast granskade det som ska bli VIK anno 2020/21. Michael Kapla, Gerry Fitzgerald, Gilbert Gabor, Zackarias Skog och senast Marcus Westfält har plockats in. Dessutom har tilltänkte nyförvärvet Cody Bradley så att säga vänt i dörren och avslutat kontraktet innan det egentligen påbörjats. Ledarstaben är också komplett då sportchefen Emil Georgsson kommer att fylla assisterande tränare-luckan själv. Det, ihop med de spelare som är klara men inte presenterade, betyder att VIK idag har tre målvakter, sju backar och elva forwards kontrakterade. Officiellt tre målvakter, tre backar och sju forwards. Sporten har som brukligt satt ihop tänkbara formationer för att se var de återstående luckorna finns.

Målvakter:

Daniel Marmenlind, Zackarias Skog och Samuel Ward.

Kommentar: Vi räknar med Ward här även om han förmodligen inte kommer att vara med och slåss om spaden i VIK. Ingångsplanen måste vara att Marmenlind är etta då Skog är oprövad på allsvensk nivå och får visa upp sig på försäsongen innan vi kan göra en någorlunda rättvis bedömning. Håller Skog måttet kan VIK få ett bra målvaktspar med gynnsam konkurrens.

Backar:

Michael Kapla–Oskar Drugge*

Saku Kinnunen–Alexander Anderberg

Gustav Nielsen*–Erik Gustafsson*

Alfred Barklund*

Kommentar: Inga större fel på den här backsidan. Första-paret kan definitivt spela många minuter med hög kvalitet. Kinnunen ska vara en fullgod allsvensk spelare medan Anderberg behöver hålla såväl Nielsen som Gustafsson bakom sig genom att leverera.

Forwards:

Victor Öhman–Gerry Fitzgerald–NY

Joakim Hagelin*–Tim Wahlgren*–Simon Krekula*

Gilbert Gabor–Jacob Bjerselius–Anton Blomberg

Fabian Ilestedt–Marcus Westfält–Oskar Pettersson*.

Kommentar: En ytterforward, helst högerskytt, till förstakedjan ska in, enligt min skiss. Utöver det kommer VIK plocka in en forward till för att få upp antalet till 13. Spelartypen på den 13:e beror på hur mycket pengar som blir över och hur marknaden ser ut. Det finns platser i hierarkin att slåss om här. Krekula och Blomberg är liknande spelartyper om kommer gå en intern fight, precis som Gabor och Ilestedt samt Westfält/Bjerselius. Det vi kan se är att kedjorna, i den här formen, har en klok center med en mer fysisk och en lite skickligare forward bredvid sig.

* = spelaren är inte officellt presenterad men klar för spel enligt Sportens uppgifter.

VIK-fansen har många nya ansikten att lära känna inför den kommande säsongen.
VIK-fansen har många nya ansikten att lära känna inför den kommande säsongen.
Karta: Plivit Trade AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!