Så förklarar spelarna VM-fiaskot

Anledningen till Tre Kronors historiska VM-fiasko i gruppspelet och missade slutspel? De inledande förlustmatcherna mot Danmark och Belarus, enligt flera av spelarna. –Det är de två första matcherna som förstör allting, säger lagkaptenen Henrik Tömmernes.

Henrik Tömmernes.

Henrik Tömmernes.

Foto: Roman Koksarov/AP/TT

Ishockey2021-05-31 22:40

Den 22 maj inledde Tre Kronor ishockey-VM i Riga. Redan nio dagar senare är turneringen över för svensk del. Efter 2–3-förlusten efter straffar mot det ryska laget beskrevs de inledande förlusterna mot Danmark (3–4) och Belarus (0–1) som förklaringar till varför herrlandslaget missade VM-slutspel för första gången sedan Prag 1985.

– Vi sköt väl oss själva i foten lite med de två första matcherna och har spelat med en enorm press efter de matcherna, givetvis. Jag tycker att vi har spelat upp oss otroligt bra. Även om det inte räckte så spelade vi bra hockey i alla matcher (därefter) och hade chans att vinna alla matcher. Det är de där två första matcherna som ställde till det, säger forwarden Victor Olofsson.

Han får medhåll från backen och lagkaptenen Henrik Tömmernes.

– Det är de två första matcherna som förstör allting för oss, säger han.

– Den här matchen visar vi också att vi har kapaciteten att spela bra hockey mot de bästa nationerna. Det är det som gör det extra tungt när vi sabbar det i början av turneringen.

TT: Vad var det som fick er att vara så lågenergifyllda i början?

– Jag tror inte att vi var lågenergifyllda, säger han och fortsätter:

– Det är lätt att sitta och titta tillbaka på saker som vi skulle ha gjort annorlunda. Det är en tung känsla just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!