Så ser processen ut när ishockeymatcherna skjuts fram

Flera hockeyallsvenska matcher har skjutits fram den här veckan på grund av covid-19. Tre av dessa är Västerviks IK:s mot Västerås, Karlskoga och Björklöven.

Västerviks IK spelar inga matcher den här veckan på grund av covidutbrott i truppen.

Västerviks IK spelar inga matcher den här veckan på grund av covidutbrott i truppen.

Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Ishockey2022-01-05 12:29

hockeyallsvenskan.se förklarar ligan hur man resonerar kring när matcherna skjuts upp.

– Vi följer samma protokoll gällande covid-19 och begränsning av smittspridning som användes i fjol. Det är framtaget av Svenska Ishockeyförbundet och har skickats till ligorna, och det är vårt ansvar att följa rekommendationerna, säger Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman.

På hemsidan svarar han på frågan hur processen ser ut när en match ställs in.

– Det finns medical teams i varje klubb som tar beslut baserat på antal fall och risk för smittspridning enligt de protokoll som finns. Hockeyallsvenskan följer de besluten i tät dialog med klubbarna och tar sedan över processen med att hitta nya speldatum i samarbete med de parter som berörs, det vill säga klubbarna, förbundet och C More, bland annat.

Efter julhelgen verkar smittspridningen i lagen ha ökat lavinartat.

– Vi ser en stor smittspridning i samhället i stort nu, och det avspeglar sig i vår verksamhet, precis som i SHL. Jag tror det handlar om att många har rest under julen och träffat människor som man inte träffar speciellt ofta annars, säger Ryman till hemsidan.

Precis som tidigare under säsongen testar man spelare som uppvisar symtom. Vid positiva fall där den smittade spelaren har varit i kontakt med andra i laget testas hela laget.

Hos Västerviks IK har man över tio positiva fall i truppen, vilket har gjort att man har stängt ner verksamheten så länge. Det innebär att både onsdagens, fredagens och söndagens matcher är framskjutna.

På fredag ska VIK-spelarna testas igen och nya beslut tas därefter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!