Inför mötet mellan Hammers och Vimmerby

Räkna med att det blir tufft och tajt. Det brukar bli så. Vi snackar om matcherna mellan Halmstad och Vimmerby. "Vi ska bara fortsätta med det vi gör så bra, med farten och energin", säger assisterande tränaren Wictor Holmberg.

Vimmerby jublar efter ett mål borta mot Halmstad den här säsongen. Blir det repris på tisdag...?

Vimmerby jublar efter ett mål borta mot Halmstad den här säsongen. Blir det repris på tisdag...?

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-04-08 19:00

Det är tätt på given för Vimmerby Hockey.

Matcherna avlöser varandra. När en match är spelad är det snart dags för nästa. Det känns som vi knappt hunnit bänka oss och avhandla den dramatiska matchen mot Väsby i lördags, innan det är nedsläpp igen. Nu på tisdag, borta mot Halmstad.

Om vi först tittar till lördagsmatchen. Hur skön och viktig var trepoängaren mot Väsby?

– Jätteviktig förstås. Det handlar om att vinna matcher och det lyckades vi med. Jag tycker att vi återigen gör det väldigt bra. Det är väl egentligen bara mot Piteå i premiären som vi inte fick till det.

Trots att ni sett till matchen i helhet var bättre, så blev det ändå spänning till slut. Hur gick tankarna i båset när Väsby tryckte på som värst?

– Ärligt talat så tänkte jag inte så mycket på det. Man har fullt upp med att koncentrera sig på vem man ska skicka in i nästa byte. I de där lägena hinner man aldrig bli nervös.

På tisdag väntar en ny match mot en fysisk och tungt spelande motståndare, Halmstad. Ett lag som VH har full koll på. Det mest troliga scenariot är också att det blir jämnt. De senaste sex inbördes mötena har blivit just så.

– Halmstad är alltid Halmstad. Vi vet att de har en bra målvakt och ett stabilt försvarsspel. Men vi koncentrerar oss främst på oss själva och ska försöka fortsätta utnyttja det vi är bra på, säger Holmberg när måndagsträningen rullar igång och tillägger att alla spelare var tillgängliga på träningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om