VH vill trycka ner förväntande topplaget

Tajt drabbning senast mot Borås där det blev förlust på övertid. Från den matchen finns flera saker som huvudtränare Hampus Sylvegård vill finslipa på till söndagens hemmamatch mot förväntande topplaget Karlskrona. "Vi vill spetsa till allt", säger han.

Hampus Sylvegård är taggad inför matchen mot Karlskrona där VH jagar säsongens första seger.

Hampus Sylvegård är taggad inför matchen mot Karlskrona där VH jagar säsongens första seger.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-07 06:30

Hampus Sylvegård var besviken över att man inte var tillräckligt effektiva mot Borås i onsdags. Nu, ett par dagar senare, är han inte lika bekymrad över det.

– Vi skapar så mycket lägen så det kommer lösa sig över tid. Jag är inte orolig över vårt målskytte, säger Hampus Sylvegård.

Men att vara tuffare framför eget mål och motståndarnas kasse är något som man vill jobba på inför söndagens möte mot Karlskrona på hemmais.

– Vi måste göra lite mer skitmål framför kassen och sedan att backarna tränar på att lyfta klubborna. Det måste vi bli bättre på.

Karlskrona är ett tippat topplag i Vimmerbys serie och Sylvegård har stor respekt för motståndet. Men samtidigt vill han påpeka att det är ingenting han lägger någon större vikt i.

– Nu när det är så tidigt på säsongen så fokuserar man bara på sitt eget spel. Karlskrona är ett bra lag och har flera skickliga spelare. Vi vill spetsa till allt inför söndag.

Några avbräck i truppen?

– Vi kommer med fullt lag.

Vilka tycker du har stuckit ut mest i inledningen?

– Gustav Karlsson, Isac Andersson, Hugo Ollila, William Dageryd och William Alftberg. De har gjort det bra så här långt.

Fotnot: Vi tv-sänder Vimmerbys match mot Karlskrona på söndag med start 16.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!