Så gick det för VH i premiären

Vimmerby Hockey inledde vårserien på bästa sätt och besegrade Mörrum med 2-1.

Vimmerby har här precis gjort mål genom Mathias Wigley.

Ishockey2019-12-28 17:12

Efter en mållös förstaperiod tog Vimmerby Hockey ledningen med 1-0 genom Mattias Wigley, efter ett stenhårt skott i nättaket på Christoffer Rasch fina passning. Glädjen blev dock kortvarig. VH gick bort sig efter ett offensivt läge och Mörrum kontrade in kvitteringen. VH hade flertalet chanser att återta ledningen, men Tim Hultstrand i Mörrumsmålet stod i vägen.

Mörrum hade ett jätteläge efter halva tredje perioden när poängmakaren Marcus Paulsson kom fri, men Tomas Rydén stod för en fin räddning.

Mörrum fick läget att döda matchen med en utvisning sent i tredje period, men Tomas Rydén stod åter i vägen för hemmalagets attacker. Istället återtog VH ledning efter 18.19 i tredje perioden när finländaren Niklas Salo höll sig framme på Mattias Wigleys passning. Det blev det avgörande målet och Vimmerby tog med sig tre fina poäng från premiären.

Mörrum - Vimmerby  (0-0, 1-1, 0-1)

Målen: 0-1 (28.26) Mattias Wigley (Christoffer Rasch, Oscar Gustavsson), 1-1 (29.40) Adam Ingvarsson (Marcus Paulsson, Andreas Silverberg), 1-2 (58.19) Niklas Salo (Mattias Wigley, Pelle Ström).