Så gick det för VH mot Karlskrona

Vimmerby studsade tillbaka rejält efter den svaga insatsen mot Troja i fredags. Mot Karlskrona blev det en jämn fight - men det räckte inte till poäng (2-3). I KHK satte hete Linus Pettersson samtliga mål.

Karlskrona vann toppmötet mot Vimmerby. Här har Linus Pettersson precis gjort ett av sina tre mål i matchen.

Ishockey2020-11-22 18:09

VH inledde hemmamötet mot Karlskrona i ett stenhårt tempo och tryckte tillbaka Karlskrona ordentligt. Vid ett flertal gånger höll övertaget också på att resultera i nätrassel, men KHK-målvakten Marcus Hellgren stod pall för allt.

Efter 6-7 minuter bytte matchen karaktär. Gästerna fick chansen i två powerplay och det gav laget energi – och också ett mål. Linus Pettersson fick kanonträff när han pangade in 0–1 i vänsterposition. Det var startskottet för en bra period för KHK. I slutminuten kom också 0–2. Karlskrona snurrade runt och lurade VH fullständigt när Linus Pettersson kunde sätta sitt andra mål i matchen, i spel fyra mot fyra.

Mittperioden var Vimmerbys. Rättvist kunde Victor Östling från nära håll pricka in reduceringen efter en fin framspelning av Pelle Ström. Det var bud på flera hemmamål, men så blev det inte.

Sista akten blev en intensiv jakt på kvittering för ett Vimmerby som fortsatte att spela bra. Problemet var att de råkade ut för ett par minst sagt "billiga" utvisningar. På en av dem gjorde Linus Pettersson sitt och Karlskronas tredje mål. Irritationen i hemmalägret var påtaglig över antalet utvisningar de drabbades av.

Efter ett snyggt anfall fick VH nytt hopp när Jakob Karlsson reducerade till 2–3 fem minuter före slutet. Närmare än så kom inte Vimmerby.

Matchfakta: Vimmerby-Karlskrona: 2–3

Målen: 0–1 (11.39) Linus Pettersson, spel 5 mot 4, 0–2 (19.05) Linus Pettersson, spel 4 mot 4, 1–2 (25.57) Victor Östling (Pelle Ström, Philip Rondahl), 1–3 (52.11) Linus Pettersson, spel 5 mot 4, 2–3 (54.46), Jakob Karlsson (Oscar Gustafsson).

Pelle Ström jublar efter reduceringen till 1-2.