Så gick det för Vimmerby i toppmötet

Tätt, tufft och jämnt. Så var tipsen inför mötet mellan Vimmerby och Troja/Ljungby. Precis så blev det också. Till slut stod Troja som vinnare med ett segermål (1-2) i tredje perioden.

Troja jublar efter kvitteringen till 1-1 i slutet av den första perioden. Gästerna lyckades också vinna till slut med ett 2-1-mål i den sista perioden.

Ishockey2020-10-09 21:17

Seger mot Tyringe och seger mot Tranås. I afton fick Vimmerby sitt tuffaste test så här långt; seriefavoriten Troja/Ljungby. Det blev precis som väntat en mycket jämn och hård batalj.

VH fick en bra start då Mathias Wigley snyggt styrde in 1–0 efter skott av Oskar Lindgren i den fjärde minuten. Det var logiskt sett till spelet. Det storväxta Troja-laget hade svårt att hänga med i hemmalagets höga tempo. Anton Carlsson var ytterst nära att sätta dit tvåan, men prickade ribban. Istället kvitterade Troja efter slarv av VH. Noa Lindqvist-Muci fick pucken till skänks och satte 1–1 från nära håll.

Mittperioden var bökig, stökig och långt ifrån välspelad. Den var chansfattig och förblev mållös.

Sedan hettade det till rejält – när lagen stod uppställda för nedsläpp i den tredje perioden. Vimmerbys Oscar Gustafsson och Trojas Tobias Törnqvist råkade i luven på varandra vid tekningen, vilket renderade i matchstraff för båda.

I tredje fortsatte kraftmätningen. Matchen stod och vägde, när Troja utnyttjade ett misstag i VH. Efter lite turer fram och tillbaka hittade William Romfors rätt med ett skott i nättaket, 1–2. Målet i den 47:e matchminuten blev avgörande.

Vimmerby fick inte till sin offensiv, vare sig i mittperioden eller i den sista. De hade svårt att skapa heta målchanser när Troja utnyttjade sin tyngd och fysik i försvarsspelet. Det blev den avgörande faktorn.

Redan på söndag är Vimmerby i farten igen, då Karlskrona väntar på bortais.

VH-Troja: 1-2

Målen: 1–0 (4.35) Mathias Wigley (Oskar Carlsson, Oskar Lindgren), 1–1 (15.42) Noa Lindqvist-Muci, 1–2 (47.29) William Romfors (Martin Fransson, Victor Romfors)

Skotten: 11–10, 5–12, 6–5.