Så gick det för Vimmerby mot Mörrum

Det var superviktiga poäng på spel när Mörrum tog emot Vimmerby Hockey.

Vimmerby Hockey i en svår bortamatch mot Mörrum. VH-målvakten Tomas Rydén hade mycket att göra.

Ishockey2020-12-20 18:28

Som väntat fick Vimmerby en betydligt tuffare uppgift i söndagens bortamatch mot Mörrum, än den mot KRIF i fredags. Ett hemmastarkt Mörrum, sju raka vinster i Jössarinken, var tabelltrea inför matchen, med Vimmerby placeringen bakom.

Gästande VH kom med en stark 7–2-triumf i ryggen mot KRIF och tog också ledningen. Direkt från utvisningsbåset fick Oskar Carlsson pucken i mittzon. Efter en fin dragning la han pucken i bortre: 0–1. Mörrum hade mer puckinnehav i den första, men gjorde inga mål trots flera chanser för Marcus Paulsson, där han bland annat sköt en straff i ribban.

Mittperioden ägdes av hemmalaget, som också fick snabb utdelning. Målskytt? Jodå, Paulsson. Mörrum fick bra effekt av sin hårda forechecking och skapade stundtals hårt tryck. Vimmerby hade inte så mycket framåt, trots tre numerära överlägen.

Tredje perioden blev trubbig och inte särskilt välspelad. Det var mycket ställningskrig. Perioden blev mållös.

Förlängningen blev bara 13 sekunder lång, då Marcus Paulsson (vem annars?) sköt in segermålet efter en lång svepande passning från Tom Mäkitalo. Mörrum vann och ryckte ifrån med ytterligare en poäng gentemot Vimmerby i tabellen.