Så gick det för Vimmerby mot Troja

Tredje raka? Jo, så blev det. Vimmerby Hockey är i form och besegrade Troja/Ljungby på bortais med 2–4 efter en minst sagt rafflande avslutning.

Vimmerby Hockey vann mot Troja/Ljungby.

Ishockey2021-02-03 21:16

Vimmerby har rakt igenom varit starka i förstaperioderna i Allettan. Inget undantag borta mot Troja. VH var två klasser bättre än grundserievinnaren. Nästan allt stämde för de gulsvarta: passningsspelet, spelvändningarna, rörelsen...allt. Josh Brittain gav välförtjänt VH ledningen med 0–1. Kort senare blev han frispelad i djupet av Christian Lindberg. Brittain fälldes, fick straff och tog den själv. Men inte bättre än att Trojamålvakten Wictor Ragnewall kunde rädda.

Men det dröjde inte länge innan det blev kanadensiskt Vimmerbyjubel igen. Formstarke Todd Winder lyckades på något sätt valla pucken i mål och fixade 0–2.

Hemmalaget uppträdde virrigt och bjöd på stora ytor, men hämtade sig något efter VH:s andra mål. Ändå var det nära 0–3 ett flertal tillfällen. Troja fick sedan en biljett in i matchen då återvändaren Oscar Öhman utnyttjade en sargretur då han reducerade till 1–2, blott sex sekunder före periodvilan.

I kraft av sitt sena reduceringsmål i första perioden, kom Troja ut bra i mittperioden. Men det blev inte så långvarigt. Vimmerby blev ganska snabbt åter det spelförande laget och bjöd på lika bra hockey som första 20 minuterna.

I powerplay serverade Jakob Karlsson en fin passning till en hårt uppvaktad Mattias Wigley, som från nära håll tryckte in 1–3. Det fanns även läge för 1–4, istället kom 2–3 i numerärt överläge för Troja. Det var inte alls välförtjänt. Uddamålsledning in till den andra periodpausen för Vimmerby var klart i underkant.

Sista perioden blev som väntat en rysare. VH hade kontroll den första halvan, sen tryckte Troja gasen i botten och satsade allt på ett kort. Matchbilden vände totalt. Hemmalaget styrde helt och dominerade fullständigt. Ett hårt VH gick på knäna sista tio minuterna – och lyckades hålla undan till seger. I öppen kasse satte kaptenen Anton Carlsson 2–4 i slutminuten.

VH tog därmed sin tredje raka seger och gick upp som tabelltrea i en haltande tabell.

Troja–VH: 2-4

Första perioden: 0–1 (4.03) Josh Brittain (Philip Rondahl, Johan Schreiber), 0–2 (7.23) Todd Winder (Pelle Ström, Christian Lindberg), 1–2 (19.54) Oscar Öhman (Tim Bothén, William Romfors).

Andra perioden: 1–3 (32.02) Mattias Wigley (Jakob Karlsson, Jonas Nyman), spel 5/4, 2–3 (35.28) Alexander Bjurström (William Romfors, Oscar Öhman), spel 5/4.

Tredje perioden: 2–4 (59.27) Anton Carlsson (Jonas Nyman, Oskar Carlsson).

Skotten: 35–19 (7–9, 14–7, 14–5).