Så gick det för Virserum i premiären

Virsreums SGF har ett par starka säsonger bakom sig. I vinter är laget föryngrat och har inte samma förväntningar på sig, men i premiären visade de att de kan bli att räkna med ändå. Men förlust (2-3) blev det mot ett bra Åseda.

Virserums SGF föll i premiären mot Åseda.

Ishockey2019-10-05 20:45

Nästan som ett helt nytt lag. Ja, nånting åt det håller är vad som gäller för Virserum den här säsongen. Många av de nya är dessutom unga killar från Vimmerby och Oskarshamn. Gästande Åseda var favorittippat, men de fick sig en riktig fight.

–  Jag tycker att Virserum står upp väldigt bra. Många av dem är ju juniorer och de klarade sig kanonbra, tycker jag, säger Kjell Svensson, som är med kring laget till viss del i vinter.

Med tanke på att VSGF fick klara sig utan två så tongivande spelare som skadade Simon Dahl och sjuke Andreas Lundgren, blir prestationen ännu bättre.

Derbyt var länge mållöst. Då, i den 29:e minuten, spräckte Alexander Andersson nollan och gav hemmalaget ledningen i den andra perioden. Det dröjde ett par minuter innan Åseda hade kvitterat.

I den sista akten fick Virserum en perfekt start, då nye Otto Svensson satte 2-1. Åsedas replik kom blixtsnabbt. Bara tolv sekunder senare var det oavgjort och kvitterat igen då Klas Jonsson gjorde 2-2. Tim Dahlin blev sedan matchvinnare med sitt 2-3-mål i den 53:e matchminuten.

Spelmässigt och chansmässigt var det kanske inte så mycket att säga om. Åseda var det bättre laget.

–  Vår målvakt (Robert Davidsson) var grym. Han hade mycket att göra och gjorde det riktigt bra, säger Kjell Svensson.

Åseda vann för övrigt skotten med hela 48-27. I nästa omgång väntar Motala på bortais för Virserum.