Så gick det i helgens matcher i Allettan

För Vimmerby Hockey var det som bekant spelledigt, då matchen mot Nybro blev framflyttad. Det spelades däremot flera andra matcher i serien, där Mörrum och Skövde spelade både i fredags och söndags.

Skövde IK tog två viktiga segrar i helgen då Mörrum och Karlskrona besegrades.

Ishockey2021-02-21 20:10

MÖRRUM-SKÖVDE: 1–2

Kommentar: Skövde tog en superviktig seger i bottenmötet borta mot Mörrum. David Lundmark blev stor matchvinnare när han inom loppet av några minuter satte både 1–1 och 1–2. Samtliga mål föll i mittperioden.

VISBY–TROJA: 2–3

Kommentar: Skottstatistiken 17–37 tyder på stort spelövertag för gästerna. Målmässigt blev det dock jämnt och uddamålsseger för Troja. Med sitt fjärde mål i Allettan såg Karl Olofsson till att säkra tre poäng för Ljungbylaget.

MÖRRUM-DALEN: 4–3

Kommentar: HC Dalen var på väg mot seger och hade ledning med 1–3 efter tre mål i mittperioden, där Martin Thörnberg satte två av dem. Hemmalaget hämtade sig och lyckades både reducera (Marcus Paulsson) och kvittera (Jesper Hultberg) och också ta matchen till overtime. Ett par minuter in i den klev rutinerade Filip Owesson fram och avgjorde.

SKÖVDE–KARLSKRONA: 4–1

Kommentar: Skövde kan blicka tillbaka på en finfin helg, med två raka triumfer. Först då vinst mot Mörrum och i söndags samma sak mot Karlskrona. Vinsterna innebar att SIK tog sig upp till den så viktiga åttonde platsen i tabellen. David Lundmark, som satte två mot just Mörrum, fixade 1–0-målet elva sekunder före första periodvilan. I mittperioden kom även 2–0 och 3–0 av hemmalaget. Henrik Thegels 4–0 stängde definitivt butiken. Att förre VH-spelaren Christoffer Rasch reducerade saknade betydelse för utgången. KHK har nu fem raka nederlag.