Så gick det i VH:s serie – stor dramatik i jumbomötet

Under fredagkvällen var det en hel del "action" i den södra Hockeyettan. Bland annat tog Kalmar HC en mycket stark seger mot Troja/Ljungby.

Tyringe stod för en stark upphämtning mot Borås, men föll ändå till slut.

Ishockey2020-12-12 13:55

Kalmar HC–Troja/Ljungby 3–2

Sett till tabellen så var det här en match som Troja skulle vinna. Men Kalmar borta är alltid en tuff uppgift. Den här gången spände hemmalaget musklerna och tog en skön seger. Zachary Remers 1–0-mål i den andra perioden följdes upp av Robin Sundman, som satte 2–0 till Kalmar innan periodpausen. Men gästerna Troja gav sig inte.
Efter tio minuter spelade av den sista perioden stod det plötsligt 2–2. Tim Bothén och Emil Eriksson svarade för varsitt mål och tvingade fram en förlängning.

Där behövde Kalmar bara en minut och 28 sekunder på sig, då Kim Runermark såg till att avgöra till 3–2.

KHC tog därmed sin tredje "Overtime Win" för säsongen och ligger på nionde plats i serien med 18 poäng. Troja är kvar i topp med 41 poäng.

Hanhals–Mörrum 4–0

Efter åtta raka förluster valde Hanhals att sparka tränaren Jan Ericson, bara timmar innan fredagkvällens match mot Mörrum. Det verkade vara rätt beslut. Mot Mörrum var det inget snack. Visserligen hade hemmalaget "bara" 1–0 efter de två första perioderna – men i den tredje small det till. Efter halva tredje perioden stod det 3–0 och i slutminuterna kom också 4–0 i öppen kasse.

Målskyttar Hanhals: Filip Persson, Mattias Elfström, William Hallén och Liam Kirk.

Borås–Tyringe 5–4

Vilken match jumbolagen bjöd på! Borås såg ut att få en bekväm resa på hemmaisen, efter att ha gått upp till hela 3–0 i slutet på den andra perioden. Men Tyringe skakade liv i matchen. Två snabba mål i mitten på den tredje perioden innebar 3–2, men när Henrik Eriksson gjorde 4–2 för Borås med drygt fyra minuter kvar kändes det kört. Eller? Nej, inte riktigt.

Tyringe kom tillbaka. Med 56 sekunder kvar reducerade Oskar Magnusson och med 39 sekunder kvar av matchen kom 4–4, när Jacob Sandberg hittade rätt. Målet innebar att matchen gick till overtime.

Trots ett powerplay i inledningen av förlängningen hittade Borås inte rätt. Men det skulle komma. Fyra minuter in prickade Anders Eriksson in segermålet till 5–4 för Borås.

Tyringe är sist i tabellen på 12 poäng, medan Borås är näst sist med 15 poäng.