Fördel Borås i slutspelet till Hockeyettan

Slutspelet till Hockeyettan drog igång på tisdagskvällen med två matcher. Borås besegrade då KRIF med 3–1 hemma.

KRIF föll mot Borås i den första slutspelsmatchen.

Ishockey2023-02-28 21:11

KRIF och Borås kom tvåa respektive trea i den södra vårserien som vanns av Vimmerby. Lagen fick därmed göra upp om en plats i kvartsfinalerna. Borås började hemma på tisdagen och fick se KRIF ta ledningen i mitten av första perioden. Dryga minuten senare kom kvitteringen till 1–1.

I andra perioden kopplade hemmalaget grepp med två mål. 3–1 kom med knappa halvminuten kvar. Det räckte också för att hålla undan och ta ledningen med 1–0 i matcher. KRIF har chansen att vända i returen som avgörs på fredag och lördag.

I den andra matchen såg Vallentuna ut att gå mot segern. Kalix kvitterade till 2–2 med 23 sekunder kvar och tvingade fram förlängning. Där avgjorde Kalix och vann med 3-2.