Bara en poäng trots sen ledning: "Förtjänar inte mer"

Vimmerby Hockey tog en poäng borta mot Borås. Det blev ändå förlust med 5–4 efter förlängning. "Spelmässigt förtjänar vi inte mer. Borås var bättre än oss", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård efter lagets sjunde raka förlust.

Oskar Lindgren gjorde två av målen för Vimmerby Hockey.

Ishockey2022-10-26 21:49

En av frågorna inför matchen var hur VH skulle överlista Borås rutinerade och välmeriterade målvakt Konstantin Barulin. Svaret kom efter drygt fyra minuter och var en lätt styrning av Charlie Björklund. Han stod framför mål och var sist på en puck som William Alftberg lyfte in från backplats.

Pangstarten kom av sig drygt halvvägs in i första perioden. Alftberg drog då på sig en utvisning som ändå får betecknas som nödvändig. Med en man mindre på isen släppte dock VH in mål igen efter en lyckad diagonalpass med efterföljande direktskott som Scott Hector inte hann med på.

– Det kostar att dra på sig utvisningar, även om disciplinen på den fronten var lite bättre ikväll.

VH fick en bra start på andra perioden också. Oskar Lindgren klev fram och fick till en riktig pärla fram till 2–1. Laget lyckades dock inte hålla ledningen så länge. Borås kvitterade till 2–2 efter att ha hittat fram med en passning från egen förlängd mållinje. Gustav Arvidsson kom fri och överlistade Hector.

– Vi är för dåliga i egen zon och slarvar för mycket med grunderna. Vi måste kunna bättre.

Borås inledde tredje perioden klart bäst. 3–2 kom efter tre minuter och laget hade även en puck inne till 4–2. Målet dömdes dock bort.

– Domarna tog det beslutet på eget bevåg. Jag hann inte se så mycket av situationen.

undefined
Isac Andersson kunde ha blivit matchvinnare Vimmerby Hockey,

VH vände sedan på steken igen. Oskar Lindgren fick fullträff igen till 3–3 och Isac Andersson tog tillvara på sin egen retur och gav VH ledningen med fyra minuter kvar att spela.

Trots det fick VH bara med sig en poäng efter att ha fallit efter förlängning med 5–4. Hemmalaget avgjorde i powerplay.

– Känslan är att vi har tur som tar en poäng. Borås var bättre än oss så vi förtjänade inte mer.

Hampus Sylvegård hade kastat om en del i formationerna inför matchen.

Gav det någon effekt?

– Nej, inte vad jag kunde se direkt, sa Sylvegård som framhöll Oskar Lindgren som lagets bästa spelare.

På söndag spelar VH hemma mot Halmstad.

Målen:

0–1 (4.15) Charlie Björklund (William Alftberg, Oskar Lindgren), 1–1 (10.57) Joni Nikko, 1–2 (22.32) Oskar Lindgren, 2–2 (28.48) Gustav Arvidsson, 3–2 (43.05) Anders Eriksson, 3–3 (49.14) Oskar Lindgren (Hugo Ollila, Jakob Karlsson), 3–4 (55.54) Isac Andersson, 4–4 (57.49) Vadim Bernakov, 5–4 (60.58) Anders Eriksson.