Ineffektivt VH föll tungt i derbyt

En tung start och oförmågan att göra mål. Det var det som fällde Vimmerby Hockey hemma mot Kalmar på fredagen. "Vi var minst lika bra spelmässigt, men pucken ville inte in ikväll", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Kalmar besegrade Vimmerby Hockey.

Kalmar besegrade Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-10-07 21:55

För tredje matchen i följd den här säsongen hamnade Vimmerby i underläge med 2–0. Kalmar fick greppet om matchen på ett billigt vis, där framförallt det andra målet fyra minuter in i matchen var väldigt turligt.

– Ja, det är en tuff start som vi får igen och det håller förstås inte i längden. Det är ganska slumpartade mål som de får med sig och det är inte vad vi behöver få emot oss i den här typen av match. I tidigare matcher har vi ändå tagit det på ett bra vis och hämtat upp, men ikväll ville det sig inte, sa Sylvegård.

VH–tränaren ansåg ändå att hans lag gjorde en bra match och var spelförande till större delar. 

– Vi trycker tillbaka dem långa stunder, men problemet är att vi ofta kommer på utsidan istället för insidan. Därför kommer vi inte heller till de där riktigt heta lägena så ofta som vi vill. Men problemet i grunden är ju att vi inte får in pucken. Vi skjuter 30 skott utan att göra mål och då är det svårt att vinna.

undefined
Vimmerby Hockey åkte på andra raka förlusten med 3-0 hemma mot Kalmar.

Scott Hector fick chansen att göra säsongsdebut i Vimmerby och fick ingen tacksam uppgift. Han fick vittja nätet tre gånger till slut och Sylvegård lade ingen skuld på honom som målvakt.

– Nej inte alls. Det här målvaktsbytet var planerat för att han skulle få en chans att komma in i det. 

När det kommer till spelarkritik valde tränaren att inte lyfta fram någon enskild spelare.

– Det är svårt när vi förlorar på det här viset att hitta spelare som sticker ut.

Efter en intensiv premiärvecka med tre matcher på fem dagar fick VH-spelarna en möjlighet att pusta lite i helgen.

– Vi tog ledigt helt på lördagen och körde bara ett lättare pass på söndagen. Sedan är det fullt fokus på kommande vecka som gäller. Det är Mörrum borta och Nybro borta som gäller och i det här läget är det skönt att det kommer nya matcher hela tiden.

Kalmars tränare Viktor Tuurala hade desto större anledning att vara nöjd efter matchen. Laget fick snabb revansch för det snöpliga tappet mot Mörrum senast.

– Det var inget skönspel från vår sida ikväll, men vi krigar hela vägen och tar jobbet. Det räcker till tre poäng och det måste vi vara nöjda med, sa han.

VH-Kalmar 0–3

Första perioden: 0–1 (2.00) Tim Welin, 0–2 (4.33) Gabriel Olsson.

Andra perioden: 0–3 (36.39) Robin Dahlstedt.

Publik: 824

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!