Ineffektivt VH föll igen: "Ett mål på 30 skott"

En poäng som borde varit tre. Det blev facit för Vimmerby Hockey efter förlusten med 2–1 efter straffar hemma mot Halmstad. "Vi skjuter 30 skott och gör ett mål, men defensivt är jag väldigt stolt över insatsen, sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Halmstad fick jubla till sist trots att de var stundtals hårt pressade av Vimmerby och inte skapade så mycket själva. Det krävdes dock straffar för att få fram en vinnare.

Ishockey2022-10-30 19:27

Halva grundserien av Hockeyettan Södra är nu avverkad för Vimmerby Hockeys del. På söndagen tickade en poäng till in på VH:s konto som nu innehåller sex poäng totalt. Poängen räckte för att lämna över sistaplatsen till Tyringe, men innebar samtidigt att Halmstad ligger tio poäng före som sista lag på Allettanplats.

Vimmerbys insats mot Halmstad var också värd mer än vad den gav. Framförallt i första perioden radade VH upp chanser och Halmstads första avslut på mål kom först en kvart in i matchen.

– Vi gör det riktigt bra i första och kommer till många lägen, men får inte in pucken. Det är förstås frustrerande att se.

undefined
Anton Carlsson och Jacob Isaksson hyllades innan matchen för att ha nått milstolpen 300 spelade matcher för VH.

Vimmerbylaget fick en liten dip i slutet av första och började inte som bäst i andra heller. Det räckte för att Halmstad skulle slå till och ta ledningen.

– Det är lite typiskt att de får göra första målet när vi skapat så mycket innan. De tar ett skott från distans och Hector i målet är lite skymd i det läget.

VH reste sig ändå och lyckades till slut forcera in pucken. Nyckeln till framgången var ett öppnande pass av Adam Bäckstrand till Ludvig Vännström som inte gärna kunde undgå att sätta dit pucken när han fick öppet mål.

I tredje perioden var det VH som visade mest vilja och framåtanda mot ett ovanligt defensivt Halmstad.

– De har varit mer offensiva i de matcher jag sett, men de gör det bra i defensiven och täpper till. Vi gör det ändå bra framför deras kasse och är framme och skymmer och hugger på returer, men det vill sig inte ändå.

Matchen gick till förlängning där gästerna var närmast att avgöra. De fick spela 4 mot 3 i två minuter, men lyckades inte avgöra.

– Vårt spel i boxplay var riktigt bra idag. Det kan vi ta med oss.

Straffar fick avgöra istället och där hade Halmstad marginalerna på sin sida.

– Adam Bäckstrand behövde göra mål på vår sista straff för att hålla matchen vid liv, men han lägger pucken i ribban. Det är lite signifikativt för vår säsong så här långt.

Är Allettan kört nu för er del?

– Jag tittar inte så mycket på tabellen utan vill hellre drömma och tro på att det kan gå. Det är viktigare att fokusera på vad vi kan göra bättre istället.

VH-Halmstad 1–2

Målen: 0–1 (25:08) Gabriel Säll, 1–1 (33.36) Ludvig Vännström (Adam Bäckstrand, Isac Andersson), 1–2 (straff) Gabriel Säll.