Så har VH klarat ekonomin: "Ansträngt i dessa tider"

Det har varit en rykande toppstrid i Allettan som snart övergår i ett slutspel där Vimmerby Hockey jagar en kvalserie. Men allt spelas inför i princip tomma läktare. Hur har det påverkat ekonomin i klubben? "Jag ser inte någon panik just nu", svarar VH:s vice ordförande Anders Kostenius på den frågan.

"Det är synd om alla spelare och framför allt publiken som inte får komma och titta", säger Anders Kostenius i VH.

"Det är synd om alla spelare och framför allt publiken som inte får komma och titta", säger Anders Kostenius i VH.

Foto: Arkivbild

Ishockey2021-03-07 10:00

Vimmerby Hockey har precis som alla andra föreningar i Sverige drabbats och påverkats av coronapandemin. Inte minst när det kommer till avsaknaden av publiken på läktarna. 

– Det är synd om alla spelare och framför allt publiken som inte får komma och titta, menar Anders Kostenius, vice ordförande och ekonomiansvarig i VH. 

De uteblivna intäkterna har givetvis bidragit till en stor osäkerhet hos klubbarna – som ändå har fått en räddningsplanka i form av kompensationsstöden från Riksidrottsförbundet.

– Bidragen har varit viktiga och vi är beroende av dem, precis som vilken förening eller vilket företag som helst. Jag ser inte någon panik kring ekonomin just nu, men hade du frågat mig i höstas så hade jag varit mer orolig. Då visste vi inte riktigt hur det skulle bli med de här bidragen. Nu är vi inte så oroliga, även om det ständigt är ansträngt i dessa tider.

I VH:s fall är det ligaorganisationen Hockeyettan som bestämt kring och fördelat stödpengarna. 

– Ja, vi har inte haft mycket att säga till om där, utan de (Hockeyettan) har gått på uteblivna publikintäkter. Det är klart att vi hellre hade fått in pengarna genom att publiken kunde vara på matcherna, istället för att få bidrag. Jag hoppas samtidigt inte att det här ska påverka oss i framtiden så att vi tappar supportrar, säger Kostenius, som inte räknar med någon publik i slutspelsmatcherna:

– Redan vid jul så räknade jag bort publiken för resten av säsongen. 

Även om intäkterna minskat för VH, så har kostnaderna faktiskt också gjort det.

– Till exempel så spelar våra ungdomslag knappt några matcher alls, så busskostnaderna har naturligtvis blivit mycket mindre. 

I och med de senaste restriktionerna gällande restaurangverksamheter så har VH fått hålla sin pub och VIP i ishallen stängd när matcherna spelats klockan 19:00 på vardagarna. Ett alternativ som diskuteras är att flytta matcherna till 18:00 för att kunna välkomna gästerna. 

– Vi har haft lite olika diskussioner men i division 1 är det lite problematiskt med tanke på att många spelare jobbar. Då blir det svårt att flytta matcherna till 18:00, menar Kostenius. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!