Vi betygsätter alla spelare i VH – så har de presterat

Spelmässigt har Vimmerby spelat jämnt mot de flesta, men resultatmässigt har det inte gått lagets väg. Här får ni betygen för varje spelare efter grundserien.

Sporten har satt betyg på alla spelare i Vimmerby Hockey efter grundserien.

Sporten har satt betyg på alla spelare i Vimmerby Hockey efter grundserien.

Foto: Haris Dreco/Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-13 19:30

MÅLVAKTER

ROBIN CHRISTOFFERSSON: 3,0

Kommentar: Har precis som Vimmerby Hockey som lag inte nått riktigt samma höga standard som förra hösten. Christoffersson var elva i seriens målvaktsliga med en räddningsprocent på 89,04. Att jämföra med procenten förra grundserien, då han hade 92,01. 

SCOTT HECTOR: 3,0

Kommentar: Har varit vass i vissa matcher, men haft det tuffare i andra. Ligger på nästan exakt samma räddningsprocent som i Hanhals förra året, runt 90. Totalt sett har han liksom Christoffersson varit bra. 

BACKAR

WILLIAM ALFTBERG: 3,5

Kommentar: Har enligt oss varit en av Vimmerbys allra bästa spelare under hösten. Spelar med stort driv och till synes med hög ambitionsnivå och energi. Vill mycket och är ofta svårpasserad. Borde sett till spelstil däremot producera mer framåt. Ett mål och tre assist är för skralt. 

ADAM LINDBLAD: 2,5

Kommentar: Växer och växer i takt med ökad speltid. Det märks tydligt att 19-åringen agerar med en helt annan pondus och självklarhet än tidigare. Har potential att bli en poängproducerande back, men där är vi inte än. Har fin blick för spelet och duktig i uppspelen. Är en spännande spelartyp som blir intressant att följa i vårserien. 

PELLE STRÖM: 3,0

Kommentar: Har varit stabil, men inte nått de höjder som vi vant oss vid de senaste säsongerna. Kommer inte i lika många offensiva raider som tidigare, där han är svårstoppad för motståndarna. Har tillsammans med Oskar Lindgren bäst plus/minus-statistik i laget. 

JOHAN NORBERG: 2,5

Kommentar: Hade det tufft inledningsvis, då det inte kändes som han hängde med i tempot på seniornivå. Har steppat upp ett par hack den senaste tiden och blir en allt viktigare kugge i det här maskineriet. Lagets tuffing och betyder mycket med sitt närkampsspel. 

WILLIAM DAGERYD: 2,0

Kommentar: Missade flera matcher på grund av en knäskada. Kom tillbaka i de sista matcherna och gjorde det helt okej. Är en bra lagspelare och det finns större potential här.

JACOB ISAKSSON: 2,0

Kommentar: Bildade ofta backpar med Dageryd, innan han skadade sig. Har inte spelat på länge. Skulle gärna se att han vågar mer offensivt. Där finns det kvaliteter. Står liksom sin backpartner noterad för en poäng. 

OSKAR LINDGREN: 4,5

Kommentar: Vilket avtryck återvändare Lindgren har gett. Har varit lagets klart bäste spelare. Kaptenen Jakob Karlsson sa vid något tillfälle att han är seriens bäste back. Och ja, det går inte att säga emot. Har varit på en nivå högt över alla andra i höst. Sägs föga förvånande ha blickar på sig från Allsvenskan – igen. Västervik nämns i sammanhanget som en intressent.  Bland mycket annat var Oskar Lindgren Vimmerbys främste målskytt i grundserien. 

undefined
Det råder ingen tvekan om att Oskar Lindgren varit VH:s bästa spelare under grundserien.

CENTRAR

JAKOB KARLSSON: 3,5

Kommentar: Efter en något trög start kom Jakob igång rejält och levererade på en jämn och hög nivå, trots att han uttryckte kritik mot sitt eget spel. Är på något sätt lagets motor och det händer ofta saker när han är i närheten av pucken. Verkar också vara ett irritationsmoment för motståndarna, när han då och då ger sina små tjuvnyp. Lagets poängkung med 15 pinnar. 

LUDVIG VÄNNSTRÖM: 2,5

Kommentar: Var lagets 

bäste spelare i powerplay förra säsongen. Av det har vi fått några glimtar den här hösten. Är spelskicklig och ofta smart, men har inte lyckats fullt ut än. Har en växel till i sig. 

BALINT HORVATH: 2,0

Kommentar: Har farten, också spelet, men har inte lyft på det sätt som många kanske väntat sig. Har mer i kroppen än vad han fått ut hittills. Bara ett mål framåt. Klart godkänd VH-debut ändå. 

JACOB SUNDIN: 2,0

Kommentar: Fick det aldrig att lossna i VH. Valde att lämna Småland för att flytta tillbaka norröver, till Piteå. Den SHL-meriterade centern har mycket hockey i sig och med lite mer rutin kan han säkert bli ledande pådivision ett-nivå. Gjorde ingen poäng för Vimmerby under sina elva framträdanden. 

undefined
Anton Carlsson och Jakob Karlsson har varit pådrivande, precis som vanligt.

FORWARDS

OSCAR GUSTAFSSON: 2,5

Kommentar: Den sympatiske värmlänningen hade ganska höga förväntningar på sig efter säsongen i Karlskrona. Fick inte spelet att stämma första halvan av säsongen, men kommer alltmer och har fått upp farten på rören igen. Skapar mycket med sin snabbhet. 

ANTON CARLSSON: 3,5

Kommentar: Enligt vårt tyckte lagets bäste offensive spelare. Fick chansen i Tingsryd några veckor, vilket indikerar på att han gjorde något bra i VH. Jobbar alltid hårt, har fin skridskoåkning och är en lagspelare ut i fingerspetsarna. Mycket viktig för Vimmerby. 

ISAC ANDERSSON: 2,0

Kommentar: Gav ett väldigt starkt intryck när han landade in i VH-truppen mitt under föregående säsong. Kom från allsvenskan efter sejourer i Mora och Tingsryd. Stod för 11 poäng på 16 matcher i Vimmerby förra säsongen. Den poängskörden har inte 21-åringen varit i närheten av i höst. 

EDDIE LEVIN: 3,0

Kommentar: VH-produkten återvände och såg stekhet ut på försäsongen. Sen kom en formdipp. Levin fick vänta och vänta på sitt första mål. Till slut kom det – och efter det har han sett betydligt hetare ut igen. Kan bli en sån spelare som får det att lossna rejält i vårserien.

ADAM BÄCKSTRAND: 3,0

Kommentar: Här finns det kvalitet. Bäckstrand har blixtrat till i vissa matcher och bjudit på strålande insatser. Har ett vasst och rappt skott och kan göra det där lilla extra, när han har dagen. Varit lite för ojämn för att knipa ett högre betyg.

HUGO OLLILA: 3,0

Kommentar: 12 poäng (6+6) får ses som ett bra facit av Ollila. Han är bara fem poäng ifrån att tangera sin totala poängskörd från förra säsongen. Har blivit mer mogen i sitt spel och det syns. Har dock en tendens att bli osynlig under matcherna och behöver se till att bli mer involverad i spelet.

CHARLIE BJÖRKLUND: 2,5

Kommentar: IKO-fostrade Björklund har imponerat stundtals med sin härliga spelstil. Precis som med många andra unga spelare, så går det i vågor. Här finns det en stor potential och börjar han producera poäng, så kan han och laget få en rolig andra del av säsongen.

OLLE SÖDERLUND: 2,0

Kommentar: Jobbar alltid hårt och är inte rädd för att kliva dit. Har gjort några poäng, men behöver bli mer effektiv för att ta nästa steg. Kan också bli bättre på att hålla sig borta från utvisningsbåset.

THEO LUNDQVIST: 2,0

Kommentar: 19-åringen har öst in poäng i J20-laget och fått sina chanser i A-laget. Där har han också gjort det bra. Kommer säkerligen få speltid i vårserien och är en spelare som VH hoppas mycket på. Behöver bli tuffare och mer rejäl i sitt spel. 

DAVID THOMSON: 2,5

Kommentar: Kanadensaren kom in till VH mot slutet av grundserien och såg ringrostig ut. Fick ordning på grejerna under de sista matcherna och visar att det finns mycket hockey i honom. Har snittat en poäng per match. Bra. 

Betygsättningen utgår från att 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3=bra, 4=mycket bra och 5=toppklass.

* Övriga spelare som gjort enstaka matcher betygsätts inte då vi bedömer att de gjort för få framträdanden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!