”Så jäkla vattenkammade och mysiga”

Heta känslor på isen. Och vid sidan av den. KRIF:s tränare Per Ljusteräng riktade kritik mot domartrion efter förlusten i förlängning mot Vimmerby Hockey. – Ändå starkt av oss att komma igen från ett 0-2-underläge, tyckte han.

Det small friskt mellan VH och KRIF. Efter matchen riktade gästernas tränare kritik mot domartrion.

Det small friskt mellan VH och KRIF. Efter matchen riktade gästernas tränare kritik mot domartrion.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2017-01-08 20:50

Sju minuter i sträck i numerärt överläge. Trots att KRIF inte lyckades utnyttja det jätteläge de fick att avgöra i slutet av matchen var tränaren Per Ljusteräng nöjd med en poäng.
– Vi kom hit med tanken att ta poäng – och det fixar vi. Sedan gör vi tyvärr vår sämsta sekvens i matchen när vi ska spela i numerärt överläge i sju minuter, tycker han.

Mindre nöjd var han däremot med domartrions insats.
– Vi har en domare som inte bara tar en tveksam utvisning, utan det är både två och tre. Det känns riktigt jobbigt.
– Ändå starkt av oss att komma igen från ett 0-2-underläge. Från den andra perioden och framåt tycker jag att det är vi som styr matchen. Vi har nog med chanser för att kunna vinna det här under ordinarie tid.

Kollegan i Vimmerby Hockeys bås, Jeff Hällegard, var inte riktigt av samma uppfattning.
– Det känns som vi har kontroll på allting tills vi bjuder på två mål – de har ingenting fram till dess. Hur många mål har vi bjudit på den här säsongen och när ska det ta stopp? Det är det enda vi pratar om – det räcker nu, säger han.

Desto mer glad var VH-tränaren över att se det uppoffrande spelet i numerärt underläge i slutet av matchen.
– Fantastiskt. Precis så vill man att det ska se ut från minut ett till minut 60. Men vi måste också bli lite mer obekväma – vi skapar ju otroligt med chanser varje match. Titta på Kallinge – de skjuter och är sedan som flugor till socker. Vi är så jäkla vattenkammade och mysiga. Man måste vara elak i hockey, säger Hällegard.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!