Troja får stöd av klack: "Självklart för oss"

Ett hett möte med Vimmerby Hockey i Hockeyettans slutspel. Då var det självklart för Troja/Ljungbys supporters att ordna en bussresa till lördagens drabbning. "Min känsla är att det mycket väl kan gå till fem matcher", säger Sebastian Jönsson som styrt upp resan.

Troja/Ljungby

Troja/Ljungby

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-15 18:54

Troja/Ljungby har tagit den långa vägen via fortsättningsserien i år. Samma väg som Vimmerby Hockey tog förra säsongen och precis som VH så lyckades Troja slå ut Dalen med 3–0 i matcher i sin kvartsfinal.

– Laget sviktade i grundserien, men nu har vi fått tillbaka flera nyckelspelare som varit skadade. Dessutom har det varit bra för självförtroendet att spela fortsättningsserien. Vi har vunnit mycket matcher på sistone och övertygade stort mot Dalen i kvarten, säger Sebastian Jönsson som personligen inte hade VH som sin önskemotståndare i semifinalen.

– Jag hade hellre sett att vi fick möta Kristianstad eller Halmstad då det är mer derbybetonade matcher. Nu blev det Vimmerby och det funkar också bra.

VH och Troja har mötts en hel del genom åren både i serien och i slutspelet. Den drabbning som supportrarna minns tydligast är det avgörande mötet i slutspelet 2021. Troja vände då och vann med 4–3 borta mot VH och vann sedan kvalserien och gick upp i Hockeyallsvenskan.

– Jag var inte på den matchen själv, men det är alltid en extra krydda att det finns en historia mellan lagen. 

Hur är supporterkulturen i Ljungby nu för tiden?

– Den är på uppgång efter ett par sämre år kan man säga. Det har varit svårt att komma igång fullt ut efter pandemin. Men vi har i regel en bra klack på hemmamatcherna och är alltid ett gäng med de mest trogna supportrarna som åker på bortamatcher när det är läge.

Till lördagens första match mot Vimmerby anordnas en supporterbuss.

– Det var självklart för oss att göra det. Laget behöver allt stöd de kan få och den första matchen blir förstås viktig i en matchserie som ser väldigt jämn ut på förhand.

Hur har intresset varit?

– Vi fick ihop ett 30-tal anmälda ganska snabbt, men hoppas förstås att fylla alla 50 platser.

Blir det en buss till söndagens match också?

– Nej, då kommer vi nog samla ihop oss och bara ta ett par bilar. 

Hur slutar matchserien?

– Det är väldigt jämnt och ovisst. Jag tror att det mycket väl kan krävas fem matcher. Och jag hoppas förstås att Troja drar det längsta strået, säger Jönsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!