Så mycket har fansen samlat in

Vimmerby Hockey vill förstärka truppen – med hjälp av supportrarna.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2018-11-27 21:05

Insamlingen till ”Supporterspelaren” startade i mitten av förra veckan. Hittills har klubben fått in drygt 16 000 kronor.

– Att vi har fått in så mycket pengar på kort tid är vi nöjda med. Särskilt med tanke på att våra senaste supporterspelare kanske inte slagit så vidare väl ut. Någonstans visar det ändå att det finns en tro från fans och sponsorer på det sportsliga arbetet vilket känns bra, säger VH:s klubb- och sportchef Daniel Stolt.

Söker en back

Förra vintern värvade Vimmerby den finländske centern Viljami Wacklin tack vare supportrarnas pengar – men han blev en flopp. Vid tidigare insamlingar har klubben värvat Shawn Snider (2011/12), Jeff Smith (2014/15) och Viktor Crus Rydberg (2016/17).

Det återstår att se vem det blir den här gången.

– Att vi söker en back är ingen hemlighet. Vi kommer även att se över forwardssidan för att se vad marknaden kan tänkas erbjuda, säger Stolt.

Hur mycket pengar siktar ni på?

– Vi har inte satt upp någon målsättning, men ju mer pengar som kommer in så ökar ju chansen att vi kan vara med och hugga på något riktigt bra framöver.

Bra läge

Med fem omgångar kvar av grundserien har Vimmerby ett guldläge att återigen nå Allettan. Det är nio poäng ner till Nybro på sjätteplatsen.

Det är ingen vågad gissning att supporterspelaren kommer vara på plats framåt årsskiftet – när matcherna blir mer betydelsefulla.

Daniel Stolt vill dock inte ge någon tidsplan, utan han säger så här:

– Pengarna kommer att användas när rätt spelare för rätt peng dyker upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!