Så mycket kan VH få betala till Nybro: "Inte orimligt"

Den uteblivna matchen mellan Vimmerby Hockey och Nybro Vikings ska spelas vid ett senare tillfälle. VH måste däremot ersätta Vikings för de kostnader man hade i samband med matchen. "Jag tror inte det blir mer än 15 000 kronor", säger Anders Kostenius, vice ordförande och ekonomiansvarig i VH.

VH ska stå för kostnaderna som Vikings hade i samband med matchen som skulle spelats i Liljas Arena i Nybro.

VH ska stå för kostnaderna som Vikings hade i samband med matchen som skulle spelats i Liljas Arena i Nybro.

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Ishockey2020-12-08 18:30

Vimmerby Hockey vägrade spela bortamatchen mot Nybro Vikings och vände sin buss som var på väg mot Nybro. Matchen blev aldrig av och tävlingsnämnden fattade, drygt en vecka senare, beslut om att matchen ska flyttas men att VH ska stå för matchkostnaderna som Nybro hade. 

VH har dock inte fått någon information kring vad och hur mycket de ska betala. 

– Vi har inte fått någon specifikation, säger klubbens Anders Kostenius och fortsätter:

– Men jag förutsätter att det handlar om domarkostnader och ersättning för mat som de beställt till sina gäster. Domarkostnaden kommer nog att hamna på sex till nio tusen kronor, beroende på var domarna åker ifrån. 

Vad tror du den totala summan kan bli?

– Jag pratade med "Mogge" (Morgan Persson, sportchef i VH) och då sa jag att jag inte tror att det blir mer än 15 000 kronor. Det blir nog inte orimligt mycket pengar och jag hoppas inte att man hittar extrakostnader någonstans. 

Nytt datum för den uteblivna matchen har ännu inte meddelats. Men beslutet att flytta matchen var rätt, tycker Kostenius.

– Med facit i hand så gjorde vi rätt. Samtidigt kan man säga att båda lagen hade regelverket på sin sida. Men hade det varit tvärtom så hade vi inte velat att de (Nybro) skulle komma till oss.

Sporten har sökt Nybro Vikings ordförande för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!