Så ritas tabellen om

I går kom trots allt beskedet. Varberg Vipers drar sig ur HockeyEttan med omedelbar verkan. Det innebär att lagets samtliga matcher stryks och tabellen räknas om utan Vipers, enligt hockeyettan.se. – Det känns mer sportsligt rätt, säger ordföranden för föreningens interimsstyrelse Pierre Bäck.

VINNARE. Varberg Vipers drar sig ur HockeyEttan och Vimmerby Hockey är faktiskt en av få ”vinnare” på detta. Bara VH och tre ytterligare lag har nämligen förlorat poäng mot Varberg under säsongen. Foto: Victor Allvin

VINNARE. Varberg Vipers drar sig ur HockeyEttan och Vimmerby Hockey är faktiskt en av få ”vinnare” på detta. Bara VH och tre ytterligare lag har nämligen förlorat poäng mot Varberg under säsongen. Foto: Victor Allvin

Foto:

Ishockey2016-11-23 09:30

Vimmerby Hockeys seriekollega, skuldtyngda och snart spelarlösa Varberg Vipers, meddelade på tisdagen att man drar sig ur HockeyEttan omgående.

Detta går tvärtemot måndagens besked där man sa att man skulle spela grundserien ut, men till slut tänkte man om.

– Nu undviker vi kostnader för de fem återstående seriematcherna, ser förhoppningsvis till att söderettan blir sportsligt rättvis, säger Pierre Bäck, ordförande i Vipers, till hn.se.

Förbundet bekräftar till Hallands Nyheter att Varberg gjort sin sista match i Hockeyettan för denna gång.

– Jag har precis läst ett protokoll som kommit till mig och tävlingschefen (Mikael Lundström), säger Stig Andersson, ordförande i tävlingskommittén Region Syd.

VH en vinnare

Om man nu kan tala om ”vinnare” i sådana här fall, så är faktiskt Vimmerby Hockey en av dem – även om det kanske inte ser så ut i den nya haltande tabellen, som du hittar här nedanför.

För VH är ett av endast fyra lag som har tappat poäng mot Varberg under säsongen och förlorar därmed ”bara” fem poäng nu när tabellen ritas om.

Viktig match i kväll

Vimmerby Hockeys tränare Jeff Hällegards syn på strykningen av Varbergs samtliga resultat:

– Det var väl det enda rätta. Det är ju tragiskt att det blir så här – inte värdigt HockeyEttan, tycker han, vars lag tar emot Hanhlas hemma i kväll.

– En mycket viktig match. Vi ska ta med oss den kreativitet och fart som vi haft under stora delar av de senaste matcherna, säger han.

Förutom Jakob Karlsson, som är återkallad till allsvenska Pantern, mönstrar VH fullt lag.

Tabeller
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!