Så ser de på en fortsättning i VH

Det är många som tagit kliv och imponerat i Vimmerby Hockey den här säsongen. Vi har pratat framtid med några av spelarna som kan vara intressanta för klubbar högre upp.

Roman Semjonovs har varit Vimmerby Hockeys främsta poängspelare.

Roman Semjonovs har varit Vimmerby Hockeys främsta poängspelare.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-19 16:00

Christoffer Rasch

Norrmannen Rasch värvades från Kristianstads IK till Vimmerby Hockey inför säsongen 2019/2020. I Kristianstad hade han det tufft och lyckades inte hitta helt rätt.
– Jag kom till Vimmerby med ganska stukat självförtroende, berättar han.

Men oj så rätt han hamnade i VH. Sakta men säkert utvecklades backen till en bärande spelare och tog med tiden allt större ansvar. Han fick ofta även glänsa med sina offensiva kvaliteter. 29 poäng på totalt 41 matcher vittnar starkt om det. 
– Jag är väldigt glad att jag kom hit. Jag har fått stöd och förtroende av "Mogge" (Morgan Persson, sportchef i VH) och av tränarna och allt har varit så bra i Vimmerby. Allt från vaktmästaren, till folket som jobbar på kansliet och alla fans, säger Christoffer Rasch.

Hans spel har dragit till sig intresse från andra klubbar.
– Det har varit lite folk och kollat på mig men samtidigt måste det kännas rätt om man ska ta nästa steg. Man ska inte gå upp till vilket pris som helst, säger Rasch.
Har du något konkret erbjudande från någon annan klubb?
– Nej, inte i nuläget. 

Samtidigt är han väldigt tydlig med att Vimmerby Hockey är ett alternativ till nästa säsong.
– Det är absolut aktuellt att vara kvar. Men jag har sagt att jag vill avvakta lite och se hur till exempel tränarsituationen kommer att se ut. Just nu är det väldigt mycket som är oklart kring hockeyn i hela Sverige. 

Tomas Rydén 

Den 26-årige målvakten var redan säsongen 18/19 en av VH:s absolut viktigaste spelare. Nu har han tagit ytterligare kliv och gjort en riktigt bra säsong igen. 

Rydén är en av Vimmerbys spelare som drar till sig intresse från andra klubbar. Han är oviss inför sin framtid:
– Det är tidigt fortfarande och säsongen tog slut för några dagar sedan. Jag ska ha ett möte med Morgan (Persson, sportchef) och sedan prata kontinuerligt med min agent. 
Skulle du kunna tänka dig att fortsätta i VH?
– Absolut, det är möjligt. Jag har trivts bra i klubben, staden och på mitt jobb, så jag stänger inga dörrar. Samtidigt strävar man efter att bli bättre och testa nya nivåer. Jag känner mig redo för att testa en ny nivå om chansen dyker upp, säger Rydén och lägger till: 
– Sedan ska det klaffa med allting. Jag tänker inte byta för sakens skull.
Har du fått förfrågningar från andra klubbar?
– Inte just nu, men jag har inte hunnit prata så mycket med min agent om det än. 

Roman Semjonovs

Forwarden har varit Vimmerbys främsta målskytt och poängspelare under säsongen. 26 mål och 25 assist blev det för Semjonovs som därmed gjorde sin poängmässigt bästa säsong i karriären.
– Jag har tagit steg framåt i alla möjliga delar av spelet. Om man ser till laget började vi inte jättebra, men efter jul bestämde vi oss. Därefter spelade vi vår bästa hockey, summerar han. 

Som en av HockeyEttans bästa poängspelare har Semjonovs marknadsvärde stigit.
– Jag har inte funderat så mycket, men vill spela så högt upp som möjligt. Jag har hållit på i ettan under sex, sju säsonger nu, så det känns som rätt läge att ta ett kliv uppåt. Om det dyker upp rätt chans och rätt lag högre upp kommer jag ta chansen.
Hur går diskussionerna med VH?
– Jag har pratat med Morgan (Persson, sportchef) och berättat hur situationen är. Sen är det inte omöjligt att jag blir kvar, säger Semjonovs, som inte vill kommentera om han fått erbjudanden från andra klubbar.

Christoffer Rasch kan tänka sig att vara kvar i Vimmerby.
Christoffer Rasch kan tänka sig att vara kvar i Vimmerby.
Spelarfakta

Christoffer Rasch
Ålder: 26, Position: back, Seniorklubbar: Mora IK, Hudiksvalls HC (lån), Visby/Roma (lån), Mariestad BoIS (lån), Tyringe SoSS, Kallinge-Ronneby (lån), Kristianstads IK, Vimmerby Hockey.  

Tomas Rydén
Ålder: 26, Position: målvakt, Seniorklubbar: Hammarö HC, Forshaga IF (lån), Köping HC, Vimmerby Hockey.

Roman Semjonovs
Ålder: 25, Position: forward, Seniorklubbar: IFK Arboga, Ålborg Pirates, Asplöven HC, Mariestad BoIS, IFK Arboga, Tranås AIF, Vimmerby Hockey. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!