Kaptenen om serien: "Får se hur Nybro hanterat smällen"

Nybro i kamp med Troja, Karlskrona och Kalmar. Det är lagen som har pressen på sig inför säsongen, enligt Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson. "Går inte Nybro hela vägen den här säsongen är det ett fiasko", säger han.

Jakob Karlsson tror att Vimmerby är med och gör upp om en plats i Allettan och lägger stort favoritskap på Nybro.

Jakob Karlsson tror att Vimmerby är med och gör upp om en plats i Allettan och lägger stort favoritskap på Nybro.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-09-29 19:00

Grundserien av Hockeyettan drar igång till helgen. Den södra serien anses i vanlig ordning som den svåraste.

– Den serien vi var i förra året var ändå strået vassare när både Dalen och Tranås spelade med oss. Nu känns det som toppen är lite bredare och vassare, men bakom dem är det många jämngoda lag som slåss om de sista platserna till Allettan. Vi är absolut ett av dem, säger Jakob Karlsson.

Toppen som VH-kaptenen syftar på är Nybro, Troja, Karlskrona och Kalmar.

– De har trupper som är dubbelt så dyra som vår. Minst. Den satsning Nybro gjort måste vara den största i Hockeyettans historia. De är klara favoriter till att gå upp i Allsvenskan.

undefined
Nybros satsning inför säsongen är den största i Hockeyettans historia.

Nybros hopp om avancemang förra säsongen levde in i kvalseriens sista omgång, men i slutminuterna var det Östersund som hade marginalerna på sin sida och gick upp.

– Vi får se hur Nybro hanterar den smällen. Jag ser det som ett fiasko att de inte lyckades då. Det kommer vara ett ännu större misslyckande om de inte tar chansen i år.

Vilka är era största rivaler?

– Det finns många. Efter att ha mött de här lagen så har jag byggt upp ett agg mot flera. Nybro är förstås högt upp på listan, men även Troja och Karlskrona har vi ju haft roliga duster med.

Vad tror du om nykomlingarna Borås och Tyringe?

– De verkar ha satsat en hel del och vill självklart vara med och göra upp om platserna i Allettan. De går inte att räkna bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!