Virserum hade lekstuga i derbyt mot Eksjö

Virserum har letat efter formen. Det behöver de inte göra längre. Eksjö blev en enkel match för VSGF. De blåvita vann med klara 7–2 efter att ha avlossat hela 58 skott mot mål!

VSGF var åter ett vinnande lag, då Eksjö besegrades.

Ishockey2021-10-31 19:23

Det dröjde ett tag, men när väl Elias Borgenäs hittade rätt i slutet av den första perioden. Ja, då var det som om nervspänningarna släppte för VSGF-spelarna. Två snabba mål inledningsvis i mittperioden stärkte tron och självförtroendet. Alexander Andersson satte tvåan och Joel Stridell trean.

När vi summerat period två så var saken biff. Redan där och då hade Virserum avgjort. Och annat var inte heller att vänta. Virserum var klara favoriter och levde också upp till det favoritskapet med råge.

Hemmalaget gav sig inte. Eksjö reducerade två gånger om och var på gång. Men ändå var det aldrig nära en vändning. Joel Stridell ordnade 2–6 strax efter Eksjös andra mål och Jeremy Mcneil avslutade tillställningen med att pricka in Virserums sjunde mål i matchen.

Segern räckte dock inte för VSGF att ta sig upp ovanför strecket och topp-tre. Skärblacka vann överraskande mot Åseda, samtidigt som Rydaholm vann.

Eksjö-VSGF: 2-7

Första perioden: 0-1 (17) Elias Borgenäs (Derek Chin, Joel Stridell). Andra perioden: 0–2 (23) Alexander Andersson (Jordan Fogerty, Thomas Mansbridge), 0–3 (25) Joel Stridell (Karl Thorstensson, Derek Chin), 0–4 (31) Thomas Mansbridge (Albin Envall), 0–5 (39) Jordan Fogerty (Alexander Andersson). Tredje perioden: 1–5 (44) Jonatan Wallet, 2–5 (53) Oskar Jönsson, 2–6 (54) Joel Stridell (Derek Chin, Albin Envall), 2–7 (57) Jeremy Mcneil (Thomas Mansbridge, Jordan Fogerty).