Så ska Timrå få hål på Marmenlind: "Bli starkare"

I söndagens semifinal avlossade Timrå 42 skott, men gjorde bara ett mål. "Det är många som vill bli hjältar och det gör kanske att vi blir lite spända emellanåt och försöker göra det lite för snyggt", säger Fredrik Andersson.

Timråtränaren Fredrik Andersson vill ha upp pucktempot för att kunna överlista Daniel Marmenlind i VIK-målet.

Timråtränaren Fredrik Andersson vill ha upp pucktempot för att kunna överlista Daniel Marmenlind i VIK-målet.

Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Ishockey2021-04-13 08:00

Timrå leder över Västerviks IK med 3–2 i matcher. Chans till avancemang mot final finns på tisdagskvällen om Timrå vinner över VIK i Plivit Arena.

– Vi måste vara lite mer distinkta i avsluten när vi får lägen. Vi har trafik på mål och har många chanser på mål, men vi kommer liksom inte åt returerna ändå. Vi måste bli lite starkare i de situationerna och komma in på insidan, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till Sundsvalls Tidning.

En annan sak som bekymrar Timrålägret lite grann är ineffektiviteten i power play.

– Det handlar om att öka pucktempot och sätta in skymningar och styrningar framför mål och se till att få igenom skotten. Det går inte att göra de här snygga målen som det var under serien. Det är så tight framför mål nu i slutspelet. Vi möter en bra box också, säger Andersson till st.nu och berättar att de studerar motståndarlaget noggrant mellan matcherna. 

undefined
Timrås Viktor Lodin lyckades inte få hål på Daniel Marmenlind i VIK-kassen.

Särskilt VIK-målvakten Daniel Marmenlind.

– Zacke (Michal Zajkowski, målvaktstränare) gör ett bra jobb där och tittar på hans styrkor och svagheter, så vi har bra koll på honom. Marmenlind har gjort många bra räddningar, men det handlar också om att vi inte är så heta när vi får chanserna, utan det är lite överspelat i vissa lägen. Men har vi bra koll på var han släpper in sina mål och sådana saker, säger Andersson till st.nu och poängterar än en gång att det är pucktempot som är nyckeln.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!