VH-tränaren inför derbyt: "Har en bra känsla"

Steget innan kvalserien, derby och mycket prestige. Ja, semifinalmötet mellan Nybro och Vimmerby är på förhand ett riktigt supermöte. Hampus Sylvegård har en bra känsla: "Vi är bra förberedda".

På lördag är det dags. Kan Vimmerby betvinga Nybro?

På lördag är det dags. Kan Vimmerby betvinga Nybro?

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-17 20:00

Den imponerande matchserien mot HC Dalen är historia. Nu är allt fokus riktat mot Vimmerbys rivalmöte mot Nybro Vikings. Det med start på lördag i Nybro och blixtsnabb retur dagen efter, även det i Liljas Arena. 

– Det är såna här matcher man vill spela och nu är vi inne i den roligaste delen av säsongen. Vissa andra lag har ju fått gå på semester, säger Hampus Sylvegård. 

Hur är läget i truppen?

– Vi kan mönstra full trupp. Vi har haft en bra vecka sedan sista matchen mot Dalen och har kunnat förbereda oss på ett bra sätt. 

Det innebär alltså att William Alftberg, som varit skadad en tid, åter är med i matchtruppen, precis som Pelle Ström. Han ådrog sig en skada i tredje matchen mot Dalen. 

Med alla tillgängliga, betyder det här att det är svårt att ta ut ett lag?

– Konkurrensen är tuff, men det är något av ett lyxproblem. 

Vad blir viktigast mot Nybro?

– Att vi går ut och spelar vårt spel och att vi inte lägger i någon handbroms. Det gäller också att vi ser upp med deras snabba omställningar och håller oss undan från utvisningsbåset. Nybro är duktiga i powerplay. 

Nybro Vikings är favorittippat på förhand, vilket Sylvegård håller med om:

– Det är ett starkt lag och med den budget de har så har de ett visst tryck på sig att leverera. Samtidigt har vi gjort två bra och jämna matcher mot dem den här säsongen och vi har en bra känsla inför matchen. Det ska bli kul. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!