Så ska VIK få fart på målskyttet

Fyra spelmål i de fyra senaste matcherna. Västerviks IK måste få fart på målskyttet om den fina inledningen på säsongen ska fortsätta.

VIK:s Marcus Westfält är revanschsugen efter förlusten mot Västerås.

VIK:s Marcus Westfält är revanschsugen efter förlusten mot Västerås.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-11-15 08:12

I de fyra senaste matcherna mot AIK och Västerås, tre gånger om, har VIK totalt gjort totalt sex mål. Två av dem har kommit i straffläggningar.

– Vi har inte pratat så mycket om det, men det inser alla att det inte är optimalt. Nu har vi haft två målvakter som har varit extremt bra hela säsongen som har räddat oss., säger Marcus Westfält.

Hur ska ni få fart på målskyttet?

– Det gäller att vi får in killerinstinkten. Vi har skapat mycket målchanser sett över hela säsongen. Vi behöver bli noggrannare och vilja göra mål, svarar Marcus.

Marcus Westfält var av en sju utespelare plus tre målvakter som deltog i den frivilliga isträningen på lördagseftermiddagen efter fredagens förlust med 4–0 mot Västerås.

– Det var inget bra alls. Jag tycker de jobbade hårdare och åkte mycket skridskor än oss. Det var en svag match från oss, summerar Marcus förlusten mot Västerås.

De två tidigare matcherna mot Västerås har varit tighta och jämna.

– Känslan har varit så att vi har tagit ut varandra. Nu har vi spelat mot varandra så ofta så vet man till slut exakt hur alla åker. Det kändes som de tog ut oss rätt bra i går, läs fredag, och vi skapade inte alls lika mycket som i de tidigare matcherna.

På söndagskvällen väntar hemmamatch mot Modo, som förlorade mot Södertälje med 6–2 på fredagskvällen.

– Vi ska gå ut och visa att vi är ett lag att räkna med. Vi har börjat den här säsongen bra och jag tycker vi är bra, så jag tycker vi ska komma ut och hitta tillbaka till det hårda jobbet, konstaterar Marcus Westfält.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!