Så snöpligt, Vimmerby

Vimmerby hade segern som i en liten ask. Men så kom kvitteringen i slutminuten från ingenstans. Inte nog med det. I förlängningen avgjorde sedan KRIF och vann med 2-1.

Johan Ståhlberg var riktigt bra i Vimmerbys hemmapremiär mot Kallinge-Ronneby, men i slutet fick han kapitulera.

Ishockey2017-09-20 19:12

Snacka om jobbig poängförlust. Vimmerby var på väg mot en trepoängare hemma mot Kallinge, men med blott 57 sekunder kvar att spela satte Karl Olofsson 1-1 efter retur. Än värre blev det när KRIF satte 2-1 i förlängningen.

Hemmapremiären i HockeyEttan blev annars precis så jämn och oviss vi trodde på förhand. VH inledde som väntat i ett mycket högt tempo och tryckte tillbaka Kallinge-Ronneby rejält första sex-sju minuterna. Övertaget resulterade däremot inte i särskilt många heta målchanser. Efter anstormningen jämnade KRIF ut spelet och hittade ett par bra lägen för nätrassel. VH-målvakten Johan Ståhlberg var dock säkerheten själv. Mitt i perioden kom säsongens första seriemål i ishallen. Några sekunder efter en snabb spelvändning, satte Markus Modigs 1-0 för Vimmerby. Assisterad av nyförvärvet Sebastian Manberg och kapten Jakob Karlsson.

Matchbilden var densamma som i första. VH inledde mycket piggt, där Markus Modigs hade ett rykande skott i ribban efter bara en dryg halvminut. Trycket höll i några minuter, sedan var det KRIF för hela slanten en period. Utan VH-målvakten Johan Ståhlbergs storspel hade gästerna vänt på steken. Kallinge var piggt och rappt och vann mycket tekningar. VH fick mestadels koncentrera sig på försvarsspel. Då och då stack VH upp i kontringar och Pontus Johansson hade två bra lägen att göra 2-0. Spelmässigt var inte mittperioden någon höjdare – och slutade också mållös. KRIF vann skotten med 15-6.
Vimmerby kom tillbaka starkt i sista perioden. KRIF hade mycket svårare att skapa farligheter. VH var nära 2-0 när Jakob Karlsson frispelades, men hans skott gick utanför.
I slutet jobbade Kallinge frenetiskt för att försöka kvittera. Pontus Westin hade fritt läge, men återigen stod Ståhlberg i vägen. I slutminuterna kom Sebastian Manberg ren efter en härlig passning från Pelle Ström, men mål blev det inte. Istället kvitterade KRIF efter 59.03 genom Karl Olofsson.

Matchen gick till förlängning, där Alexander Lunsjö stänkte in 1-2.

Fakta: Vimmerby-Kallinge:  1-2  (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Första perioden: 1-0 (10.34) Markus Modigs (Sebastian Manberg, Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 1-1 (59.03) Karl Olofsson (Sebastian Magnusson).

Förlängning: 1-2 (62,29) Alexander Lunsjö

Skottstatistik:19-31  (7-9, 6-15, 6-7)
Utvisningar: VH: 3x2. Kallinge: 2x2.