Så startar VH i fortsättningsserien

Serieförslaget kom förra veckan. Efter ett telefonmöte mellan klubbarna under tisdagen är nu fortsättningsseriens spelschema fastställd. "Jag tycker schemat är bra", säger Vimmerbys sportchef Morgan Persson.

Vimmerby kommer inleda fortsättningsserien mot Mörrum.

Vimmerby kommer inleda fortsättningsserien mot Mörrum.

Foto: Arkiv

Ishockey2019-12-17 12:28

Vi kan konstatera att det blir en tuff inledning för Vimmerby. Laget får resa söderöver, till Blekinge och match borta mot Mörrum lördagen 28 december. De båda lagen hamnade för övrigt på samma poäng i grundserien med 31 pinnar. Möjligtvis har VH ett psykologiskt övertag då de vann båda mötena, hemma med 3–0 och borta med 4–1.  

–  Klart att det blir en tuff start. Är Mörrum hela och friska så är det ett jättebra lag. Vi hade fullt sjå mot dem borta för några veckor sedan. Samtidigt tycker jag det är skönt för oss att börja på bortais, säger Morgan Persson. 

Efter premiären väntar tre (!) raka hemmamatcher för VH. I tur och ordning Tyringe (30 december), Kalmar (3 januari) och Hanhals (5 januari).

– Det är inte helt optimalt sett ur publiksynpunkt att ha tre raka hemmamatcher på så kort tid, men det är bara att gilla läget. 

Varför blev det så?

– Hanhals har tydligen en ungdomsturnering och har inte tillgång till sin hemmais i början av serien. Vi försökte byta med Hanhals, men det gick inte, säger Persson och fortsätter:

– Positivt är att vi bara fick en onsdagsmatch hemma. Övriga spelar vi fredagar och söndagar. 

Vimmerby får med sig fyra poäng i fortsättningsserien, där Kalmar har sex och Mörrum fem. Därefter följer Dalen (3), Borås (2), Hanhals (1) och Tyringe (0).

Fortsättningsserien spelas över 18 omgångar, där VH avslutar mot Borås 19 februari. 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!