"Säcken" om tuffa avslutningen: "Segrar som krävs"

Visby Roma lämnar helgens bortaturné med två förluster och noll gjorda mål. De tre avslutande matcherna blir en kamp kring strecket om slutspel, och för gotlänningarna som tampas med skador krävs såväl mål som segrar om säsongen inte ska ta slut i februari. ”Jag tror att vi har saken i egna händer”, säger huvudtränare Hans Särkijärvi.

Visby Roma lämnar helgens bortaturné med två förluster och noll gjorda mål. Nu väntar tre avslutande matcher i en kamp kring strecket om slutspel.

Visby Roma lämnar helgens bortaturné med två förluster och noll gjorda mål. Nu väntar tre avslutande matcher i en kamp kring strecket om slutspel.

Foto: Michael Häglund

Ishockey2024-02-21 11:30

Visby Roma är efter 15 matcher spelade i AllEttan under strecket för slutspel. Efter helgens två tuffa förluster mot Halmstad och Kristianstad ligger laget precis under strecket på samma poäng som Skövde. Nu väntar tre tuffa matcher mot Vimmerby, Karlskrona och KRIF för att säsongen inte ska ta slut i februari.

– Först och främst är det segrar som krävs i dessa matcher. Jag tror att vi har saken i egna händer, men minst sex poäng krävs nog skulle jag tro, säger Hans Särkijärvi.

Först ut är Vimmerby innan Karlskorna, båda matcherna hemma i Visby ishall. Något som tränaren hoppas kan vara en fördel för Visby Roma.

– Vi är något bättre hemma, och att få slippa ett par resor är bra. Nu behöver vi bara hem och ladda om batterierna för jag tror att vi kan mäta oss med de bästa lagen i serien.

undefined
Fredrik Sandberg saknades mot Kristianstad, men i hans fall rör det sig om en förkylning. I övrigt är det fyra spelare som är osäkra kring avslutningen.

Samtidigt som att serien är i det avgörande skedet så kämpar Visby Roma också med flera skador. I matchen mot Kristianstad saknades Fredrik Sandberg men i hans fall ska det ”bara” röra sig om en förkylning. I övrigt saknar laget även Olle Andersson, Adam Harrysson-Karlsson, Lucas Jidenius och Sebastian Harila. Vad som gäller under avslutningen för de vill ”Säcken” inte spekulera i.

– Vi tar det dag för dag och vecka för vecka med alla spelare. Förhoppningsvis kan Fredrik (Sandberg) vara tillbaka på söndag och kanske Harrysson-Karlsson... nej vi får se.

Ett av lagets stora problem har varit målskyttet, laget har lämnat hela fem matcher mållösa under AllEttan och utan mål blir det heller inga segrar. Efter matchen mot Kristianstad pratade tränaren om det mentala med att göra mål på chanserna.

– Vi måste göra mål på chanserna vi får, vi måste göra det jobbigt för dem, sa han efter 5–0-förlusten.

Nu väntar en ny vecka med träning först på tisdag innan en hemmaturné med Vimmerby på onsdag och avslutning mot Karlskorna på lördag.

– Nu ska vi ta hand om kropparna och sedan se framemot träningen på tisdag.

Hur motiverar du laget inför avslutningen?

– Grabbarna är professionella och vet vad som gäller, så de ska nog vara taggade på tisdag när vi kör igång igen, säger Hans Särkijärvi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!