Säker VIK-seger i premiären

I division ett-sammanhang hade Troja/Ljungby få övermän - VIK var en av dem. Nu har Västerviks IK besegrat Troja även i Allsvenskan. VIK vann premiärmatchen med 3-1.

Ishockey2017-09-20 19:10

Den ängslighet som om stundom synts till i VIK-lägret under den dassiga försäsongen var som bortblåst och utbytt mot spelglädje, frenesi och fysiskt spel. Efter halva första perioden fick man också utdelning när kapten Dan Pettersson styrde in Joacim Hedblads skott. Gästerna fick ett psykologiskt viktigt mål med 90 sekunder kvar av perioden.

Men VIK tappade ingen fart, fortsatte den andra i samma aggressiva spår. De allsvenska nykomlingarna från Ljungby tilläts inte att spela ut. När Troja spelade power play blev det mål - för VIK. Pierre Gustavsson slog på jetmotorerna, skrinnade ifrån alla och hängde ledningsmålet inför 1346 personer i Plivit Trade-Hallen.

En utvisningskaskad senare hamnade VIK i 4 mot 3 spel, i vilket förre Trojaspelaren Oskar Svanlund skickade in 3-1, vilket också var ställningen efter två perioder.

I den tredje fick VIK gott om tillfällen att döda tillställningen, bland annat två numerära överlägen, utan att leverera. Istället flyttade Troja fram trupperna efterhand och matchen levde ända fram till slutsignal, utan att Troja för den delen skapade några superheta chanser.

Fakta och plusbetyg:

VIK-Troja/Ljungby 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

Utvisningar: VIK 5x2 min, Troja 6x2 min

1:a perioden: 1-0 (10:28) Dan Pettersson (Joacim Hedblad), 1-1 (18:36) Tor Immo (Alexander Lindqvist-Hansen)

2:a perioden: 2-1 (02:22) Pierre Gustavsson, spel 4 mot 5, 3-1 (05:43) Oskar Svanlund (Dan Pettersson, Oskar Drugge) spel 4 mot 3,