Sanslöst drama när VIK tappade kvalplatsen i slutminuterna

Vilket alldeles sanslöst, galet och vansinnigt drama Västervik och AIK bjöd på i kväll. VIK vann matchen mot Tingsryd med 3-0, en seger som borde varit betydligt större. Men det hjälpte inte i kampen om en kvalplats till SHL, då AIK samtidigt vann mot Almtuna med 5-2. Och sättet som VIK åkte dit på – båda lagen på 14 poäng men AIK med ett mål bättre målskillnad efter att ha gjort sista målet i slutminuten.

Ishockey2017-03-14 21:29

Att ställningen fortfarande var 0-0 efter den första perioden mellan VIK och Tingsryd är något av det mest orimliga inom den lokala sporten den här säsongen.

Utöver två ramträffar, ett par friläge och några fullständigt galna räddningar av Niklas Rubin i TAIF-kassen, hade Västervik också ett par puckar som dansade på mållinjen plus ytterligare några riktigt bra chanser.
Polaren, som satt hemma i tv-soffan och kollade matchen, messade och hävdade att 4-0 hade varit logiskt. Svaret: ”Minst!”

För så var det verkligen. Påeldade av en heltänd hemmapublik och adrenalinfyllda inför uppgiften spelade Västervik ut gästerna. 11-2 i skott var smickrande siffror för TAIF.Den andra perioden fortsatte exakt likadant som den första slutade – med konstant VIK-press och en chanskavalkad de luxe.
Längre än två minuter höll det inte för Tingsryd. Viktor ”26” Öhmans skott i powerplay var kliniskt och 1-0 till Västervik något de borde ha kommit mycket tidigare.

I mitten av perioden etablerade TAIF något som åtminstone liknade tryck i Västerviks zon för första gången i matchen. Då vände spelet och sylvasse Öhman hängde 2-0.
Tack vare två VIK-utvisningar i slutet av perioden kom gästerna in lite i matchen, men Vik redde ut dessa och i spel fem mot fem var hemmalaget förkrossande överlägset.
Men tio sekunder kvar av mittperioden jublade hemmapubliken för 3-0, men efter telefonkonferens dömde domaren bort Jacob Tenemyrs styrning för hög klubba.
VIK just då vidare i och med att ställningen mellan Almtuna-AIK var 2-2.

Den tredje perioden blev ett enda långt sanslöst drama.
Conny Strömberg gjorde 3-0 till VIK redan i den första minuten.
När tio minuter var spelade i Västervik gjorde dock AIK 3-2 i Uppsala och då skiljde bara ett mål till Västerviks fördel.

Ett AIK-mål till och VIK skulle tappa avancemanget.
Och det målet kom också när två minuter återstod av matchen i Västervik.
VIK tog ut målvakten med en dryg minut kvar. Laget skapade ett par bra chanser men utan att få utdelning.

Matchen i Uppsala låg några minuter före den i Västervik, så allt VIK-spelarna kunde göra vara att genomlida pinan att vänta in slutet i matchen i Uppsala och hoppas på ett Almtuna-mål.
Men istället kom ett AIK-mål i slutminuten och loppet var kört.