Sargat Vimmerby orkade inte

Ganska nära. Men till slut höll det inte. Utvisningar, ett individuella misstag och ett mål i tom kasse på slutet fällde VH i toppmatchen mot serieledande KRIF. Trots ledning med 2-1 efter två perioder förlorade Vimmerby till slut med 4-2.

Hampus Harlestam gjorde ett av målen när Vimmerby Hockey föll med 4-2 borta mot serieledande KRIF.

Ishockey2017-11-08 20:09

Massor men kamp, högt tempo och mycket spel i de båda anfallszonerna. Men till slut orkade inte Vimmerby borta mot Kallinge-Ronneby.

Och visst hade serieledande Kallinge-Ronneby mest puck, men ett svårt sargat (skador och sjukdomar) Vimmerby Hockey svarade med att visa upp säsongens kanske bästa försvarsspel.

KRIF tog ledniningen drygt sju minuter in i matchen i numerärt underläge. VH:s kvittering kom dock bara sekunderna senare. Hampus Harlestam frispelades framför mål och satte pucken snyggt.
Drygt tre minuter senare drev Jesper Kokkonen i Vimmerby upp pucken, frispelade Markus Modigs som rakde in pucken i öppet mål. Snyggt!

En riktigt bra period av Vimmerby och rättvis ledning. Helt omvänt i den andra då KRIF var betydligt hetare och ägde spelet. Bra försvarsspel av Vimmerby gjorde dock att mittperioden slutade oavgjord.

08:35 in i den tredje perioden fick Vimmerby sin tredje utvisning på kort tid (femte totalt), och i slutet av den höll det inte längre. Johan Lundgren tryckte in kvitteringen på en målvaktsretur.

Dryga minuten var det dags igen, sedan VH agerat brutalt dåligt i egen zon. Helt ohotad forward i egen zon tappar pucken vid blå, Miika Häikkiläa tackade för friläget och gjorde inget misstag.

Med drygt tre minuter kvar att spela, och i powerplay, plockade VH ut Johan Kallio ur målet och spelade sex mot fyra. Och visst skapade laget några halvlägen, men riktigt nära var det aldrig.
Med dryga halvminuten kvar att spela satte KRIF istället 4-2 i VH:s tomma kasse.

Sett över 60 minuter inte mycket att säga om, även om sättet som förlusten kom till på förmodligen känns ganska snöplig för Vimmerby.

Förlusten innebär att Vimmerby efter 13 spelade omgångar kommer ligga på femte plats efter 13 omgångar - den sista platsen som innebär spel i Allettan.

Bäst i Vimmerby ikväll var målvakten Johan Kallio. Kul också att se en klokt spelande Fredrik Asplund samt ett gediget backarbete av Ludvig Jardeskog.

Kallinge-Ronneby IF-Vimmerby Hockey 4-2 (1-2, 0-0, 3-0)
Första perioden:
1-0 (07:05) Marcus Karlström (Mikael Kurki, Erik Santesson) sp 5/4, 1-1 (07:48) Hampus Harlestam (Ian Örnskog), 1-2 (11:12) Markus Modigs (Jesper Kokkonen, Ludvig Jardeskog).
Tredje perioden: 2-2 (10:02) Johan Lundgren (Martin Ekström, Karl Olofsson) sp 5/4, 3-2 Miika Häikkilä, sp 5/4, 4-2 (19:27) Andreas Nordfeldt (Karl Olofsson) ENG.
Skott: 35-17 (13-7, 12-4, 10-6)
Utvisningar, KRIF: 3x2 min. VH: 5x2 min