Säsongen är över för nollat VIK

Västerviks IK lyckades inte spräcka nollan i den sjätte semifinalen och därmed är säsongen över sedan Timrå IK vunnit med 3–0.

Säsongen är över för Kellen Jones och VIK.

Ishockey2021-04-13 21:14

Spelet i numerära överlägen var det som blev avgörande eftersom Timrå gjorde två av sina trea mål i den spelformen medan VIK inte lyckades förvalta sina lägena i de numerära överlägena.

Efter en jämn inledning på matchen tog Timrå tog över matchbilden i och med VIK drog på sig dubbla utvisningar.

Timrå utnyttjade tillfället när man fick spela fem mot tre i och med att Jonathan Dahlén kunde trycka in 1–0 vid bortre stolpen efter drygt tolv minuters spel.

Resten av perioden fick VIK mest inrikta sig på att freda sitt mål, men det blev inga flera baklängesmål under första 20 minuterna.

Hemmaspelarna inledde andra perioden piggt och tog tag i taktpinnen under de första tio minuterna. Några bra kvitteringslägen skapades, men utdelningen uteblev.

Ett bra bevis på VIK:s spelövertag var att gästernas Timrås tränare Fredrik Andersson tvingades att ta time out efter fem minuter.

Återigen var det en utvisning på en hemmaspelare som vände matchbilden i och med Jacob Olofsson kunde styra in 2–0 i spel mot fyra efter knappt 13 minuters spel.

I tredje perioden valde VIK-tränaren Mattias Karlin att gå ner på tredje kedjor för istället att spela på fyra kedjor. Alltför att öka trycket i offensiven.

VIK plockade fram några bra lägen att spräcka nollan, men man lyckades inte överlista Jacob Johansson i gästernas mål.

Sebastian Hartmann avgjorde matchen definitivt när han gjorde 3–0 med knappt två minuter kvar sedan VIK tagit ut målvakten i ett sista försök att komma ifatt.

Detta innebär att säsongen är över för VIK medan Timrå är klar för final i Hockeyallsvenskan där Björklöven eller Karlskoga väntar.

Viktor Liljegren som missade söndagsmatchen kom till spel. Däremot saknades Tim Wahlgren, som ådrog sig skada i femte semifinalen.