SÄSONGEN ÄR ÖVER FÖR VIMMERBY HOCKEY

Vimmerby var tvingat att vinna för att ha chans att nå playoff 3. Men det slutade i ett stort, stort misslyckande. Ett mediokert Visby vann med 5-3 efter att ha vänt ett 1-3-underläge.

Platt fall. Vimmerby har gjort sitt den här säsongen efter andra raka förlusten mot Visby.

Ishockey2018-03-10 17:17

Vimmerby kom annars ut och starkt och kopplade ett klart grepp direkt. Redan efter 2.52 kom också ledningsmålet. Pontus Johansson styrde snyggt in 1-0 i krysset.
Repliken kom blixtsnabbt. Bara tolv sekunder senare var det kvitterat när Emil Fahlander vände sig om efter tekning och skickade pucken i nät.
Ett par minuter senare var Vimmerby återigen i förarsätet, då Mattias Wigley ordnade 2-1.
Hemmalaget hade stort puckinnehav mot ett fysiskt, tungt spelande Visby.
VH fick en perfekt start även i mittperioden. Petter Runesson fick bra träff och satte 3-1, vilket var Vimmerbys andra mål i numerärt överläge. Många kände nog i det läget att ett tämligen överlägset VH skulle rycka ifrån ordentligt, men icke. Två minuter efter 3-1 kom reduceringen lättvindigt genom Nick Hedemyr. I powerplay blev det även 3-3. Det kändes mycket märkligt med tanke på hur matchbilden var.

I tredje tryckte VH på hårt för att åter ta ledningen, men Visby-målvakten Sammy Gustafsson höll rent. Istället var det Johan Kallio som fick kapitulera, när Mikael Adamsson i numerärt överläge helt ostört kunde vinkla in 3-4 för gästerna med mindre än nio minuter kvar att spela. I slutminuterna chansade VH med att ta ut målvakten Kallio, men det hjälpte inte. Istället satte Erik Brissle 3-5 i öppen kasse.

Nu är säsongen över för Vimmerby.

Vimmerby-Visby: 3-5 (2-1, 1-2, 0-2)
Första perioden: 1-0 (2.52) Pontus Johansson (Jesper Kokkonen, Dennis Fröland), spel 5/4, 1-1 (3.04) Emil Fahlander (Markus Kinisjärvi, Erik Brissle), 2-1 (7.23) Mattias Wigley (Sebastian Manberg).
Andra perioden: 3-1 (20.44) Petter Runesson (Hampus Harlestam, Jakob Karlsson), spel 5/4, 3-2 (22.49) Nick Hedemyr (Johan Eriksson, Emil Wahlberg), 3-3 (31.37) Emrik Larsson (Matthias Sundberg, Adam Rachidi), spel 5/4.
Tredje perioden: 3-4 (51.32) Mikael Adamsson (Adam Rachidi, Jonathan Granström), spel 5/4, 3-5 (58.20) Erik Brissle (Emil Fahlander)
Utvisningar VH: 6x2. Visby: 4x2.
Skott: 13-7, 12-7, 8-8