Säsongen är över för Vimmerby

Det blir inget spel i playoff för Vimmerby Hockey. Säsongen 2013/2014 är färdigspelad. - Det känns för jävligt att det redan är över. Det är tungt, otroligt tungt, säger Vimmerbys målvakt Calle Brattenberg, djupt besviken efter förlusten i sudden death mot Tingsryd (5-6).

Deppigt. Det var hängande huvuden i Vimmerby Hockeys omklädningsrum efter förlusten mot Tingsryd. Säsongen tog slut redan den 16 februari.

Deppigt. Det var hängande huvuden i Vimmerby Hockeys omklädningsrum efter förlusten mot Tingsryd. Säsongen tog slut redan den 16 februari.

Foto:

Ishockey2014-02-17 07:17


Vimmerby hade allt i sin hand. Ledning med 4-2, åtta minuter före slutet. Det räckte inte. Återigen tappade VH en ledning mot ett av topplagen i Allettan. Det var faktiskt sjätte gången.
- Jag är så besviken och har svårt att prata om matchen just nu, säger VH-tränaren Tomas Sandlin en kvart efter slutsignalen.
Med sänkt blick försöker han ändå sig på en kort analys:
- Jag tycker det är en match mellan två väldigt bra lag, där det är tillfälligheter som avgör. Vi gör det riktigt bra fram till vi klarar av ett boxplay i mitten av den tredje perioden. Sedan är vi inte tillräckligt ödmjuka, utan spelar lite för svårt. Vi börjar "tjyvköra" och är inte på rätt sida puck. Det skapade en otrygghet.

"Måste stänga matcherna"
Precis som matchen i Tingsryd tappade VH en tvåmåls-ledning. Den här gången hade Vimmerby både 2-0 och 4-2. Vimmerby pangstartade i alla tre perioder med snabba mål i den andra spelminuten (Rundqvist 1-0 och 2-0 och Sebastian Nilsson 4-2).
Inte heller den här gången kunde VH behålla en ledning.
- Vi måste kunna stänga matcherna. Nu hände det igen. Så här har det varit i stort sett hela Allettan. Vi bjuder in motståndarna i matcherna, säger Calle Brattenberger, en av Vimmerbys bästa spelare denna afton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!