Säsongens bästa period räckte för VH

Två riktigt bra perioder räckte för att Vimmerby Hockeys skulle ta ännu en hemmaseger. I går eftermiddag hamnade laget snabbt i underläge med 1-3 mot Ulricehamn, men sedan handlade det bara om hemmalaget. 6-3 blev slutsiffrorna, och Vimmerby har nu häng på topplagen igen.

Matchvinnare. Fredric Jaensson t.v, och Eric Johansson t.h, gjorde målen som såg till att VH vände och vann med 6-3 mot Ulricehamn.

Ishockey2009-11-09 07:30

Seger till slut, men efter den första perioden fanns det verkligen ingenting som tydde på att Vimmerby Hockey skulle få med sig några poäng från gårdagens hemmamatch mot Ulricehamns IF. Visst skapade laget en del framåt, men försvarsmässigt var det stundtals rena hönsgården. Ideligen åkte man på snabba spelvändningar och skridskostarka Ulricehamnsspelare var inte sena att utnyttja VH:s försvarsmisstag.
Tack vare en sen reducering till 2-3 i slutet av den första perioden, lyckades VH ändå på något märkligt sätt hålla sig kvar i matchen.

Scenförändring
I den andra perioden skedde sedan en scenförändring som sällan har skådats i Vimmerby ishall?
- Jag hade en hel lista med saker som vi gick igenom i den första periodpausen, berättar Vimmerby Hockeys assisterande coach, Niklas Oskarsson.
Och vad det nu än var, så fick det sannerligen effekt.
- Den andra och tredje perioden är två av våra bästa den här säsongen. Vi spelade ett rörligt anfallsspel och var riktigt täta bakåt. Jag kan förstå om publiken inte trodde att det var samma lag som i den första perioden, menar Thomas Johannesson, coach i Vimmerby, efter matchen.