Säsongens största VH-överraskning

Säsongens raket: Oscar Josefsson. Att Oskarshamnskillen skulle toppa Vimmerbys interna poängliga lär vara en skräll för många. - Visst är jag ändå lite överraskad att det har gått så pass bra, säger den hårt jobbande forwarden inför eftermiddagens möte mot Tyringe.

Oscar Josefsson leder Vimmerbys interna poängliga.

Oscar Josefsson leder Vimmerbys interna poängliga.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2016-10-15 10:00

Många av oss sätter likhetstecken (inte minst vi journalister) mellan poängskörd och hur pass bra det har gått för spelaren i fråga. Ibland ger det inte alls en rättvisande bild. Alla dessa andraassister som domarna delar ut vind för våg ställer frågor. Hur som helst. I Oscar Josefssons fall är det ändå relevant att koppla samman hur det har gått spelmässigt med antal gjorda poäng (2+6). Det har gått hand i hand.

Utvecklingen har kanske inte varit spikrak sedan han hämtades från division två-klubben Nässjö inför förra säsongen, men näst intill.

- Det tog ett tag innan jag växte in i division ett-spelet. Det var ganska så stor omställning att komma från tvåan till ettan. Jag tyckte ändå att jag kom in i det mer och mer förra säsongen. Det kändes som att Daniel Eriksson (förre VH-tränaren) hade en plan, säger 22-åringen.

Tryggare med puck

Det är ganska tydligt att Josefsson tagit ett par skär till på den planen och är på en ännu högre nivå nu.

Han vet också varför...

- Jag tränade stenhårt i somras. Jag har bra fart och känner mig starkare. Och det är skönt att jag har fått bra svar på att träningen och det hårda jobbet har gett resultat. Jag känner mig också mer trygg med pucken i anfallszon än vad jag har gjort tidigare, vilket kanske har att göra med att jag har fått ett stort förtroende.

Hög högstanivå

I de senaste matcherna har Oscar spelat i förstafemman och gjort det med stor framgång. Mot Hanhals i onsdags snurrade han och kedjekamraterna Jakob Karlsson och Kalle Östman friskt i offensiv zon.

- Kanske att det ibland blev lite väl mycket passningar och att vi kunde gått rakare på mål i vissa lägen, men det var roligt att spela med dem.

Vad tycker du om lagets insats så här långt?

- Det är ganska uppenbart att det har gått upp och ner, men vi har en riktigt hög högstanivå. Vi har många skickliga spelare i laget.

Vad kan bli bättre?

- Vi kan bli bättre vid linjerna och värdera vissa situationer bättre. Ibland tappar vi puck i fel lägen och får kontringar på oss.

Vad vet du om Tyringe?

- Inte så mycket. Men jag kommer ihåg att vi hade ganska tufft mot dem förra säsongen.

Jodå, minst sagt. Tabelltrean Vimmerby förlorade faktiskt båda matcherna mot nian Tyringe: 1-2 hemma efter straffavgörande och 2-3 borta på övertid.

Alltså: läge för formstarke Josefsson att visa VH vägen till revansch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!