Säsongens viktigaste seger för VIK

Oj, så viktigt! Trots ett tufft utgångsläge lyckades Västerviks IK vinna den svåra bortamatchen mot Troja/Ljungby med 3-2. Därmed har laget fått ny energi i bottenstriden.

Ishockey2018-01-31 20:11

På förhand kändes det som säsongens hittills viktigaste match.
Efter tre raka förluster – och ett flertal jobbiga skador – var nästjumbon Västerviks IK i stort behov av en seger.

Och inledningsvis såg det lovande ut.

Den förväntade pressen från hemmastarka Troja uteblev. Istället var det Västervik som hade mest puck och skapade flest chanser. Det bästa läget kom i slutet av den första perioden – när Christopher Fish brände ett friläge i boxplay.

Men Fish skulle få sin revansch.

Efter 23:45 gav han VIK ledningen med ett distinkt direktskott, rakt framför Trojas målvakt Robin Johansson. Så långt var 0-1 ett fullt rättvist resultat.

Troja, som hade åtta raka hemmasegrar inför den här matchen, såg förvånansvärt blekt ut. Därför kom 1-1 efter 34:27 något överraskande. Av bara farten tog även hemmalaget ledningen med 2-1.

VIK reste sig – direkt.

46 sekunder efter Trojas ledningsmål lyckades Andreas Frisk kvittera med ett riktigt turmål. I samband med en brytning fick han iväg ett löst skott som ställde hemmamålvakten fullständigt.

I den tredje perioden blev Joacim Hedblad stor matchhjälte för VIK. Han gjorde det avgörande målet efter 47:29 och fixade tre blytunga poäng i bottenstriden. Sett över 60 minuter var det rättvist att Västervik vann.

Nu är laget bara en poäng efter just Troja som ligger på rätt sida om kvalstrecket.

Troja-Västervik 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)

Andra perioden: 0-1 (23:45) Chriopher Fish (Patrik Blomberg, Lukas Löfquist), 1-1 (34:27) Jonathan Johnsson (Jesper Thörnberg), 2-1 (36:15) Sebastian Benker (Simon Fredriksson, Jonathan Johnsson), 2-2 (37:01) Andreas Frisk
Tredje perioden: 2-3 (47:29) Joacim Hedblad (Alexander Viklund, Mattias Elfström
Skott: 37-36 (12-14, 13-12, 12-10)
Utvisningar, Troja: 2x2 min, VIK: 2x2 min
Publik: 1 898